2023-08-10 83 瀏覽
海南雞🐔雞肉嫩滑,切件size偏大件,片頭啲部位都算滑,不過下面個啲就有啲柴同埋食完有黐牙,雞味都算濃郁但係食落有少少油膩。雞雜冬瓜湯🫕個湯幾清,不過雞雜同冬瓜糖好似分開左聯繫咁🙈 成個湯都幾解膩,雞雜都爽身無異味,份量都唔少。油飯🍚跟餐個飯就無乜特別,色水望落唔差,以為會有啲驚喜喇,不過食落油香味就唔太夠,同埋有啲寡。凍檸茶🍹佢標榜爆檸檬茶,不過就檸檬其實只係掛左係杯邊,茶入面完全無檸檬。我個人鍾意試個茶底多過加埋檸檬,所以啱曬我。茶底有啲驚喜喎,味濃不過又未到好潔,係就咁飲都好飲嘅茶底,讚👍🏻總結:經過長沙灣有機會可以再試嘅,不過招牌海南雞飯就有少少失望。$65蚊有凍飲,湯,雞飯全set齊曬都抵食👍🏻
海南雞🐔

雞雜冬瓜湯🫕