2009-02-04 10 瀏覽
名氣咁大,價錢唔平,當然要求就要高D喇!小籠包  ***很多汁,但沒鮮味;肉很幼,但沒油香;皮很薄,但頂端的部份接疊得太厚,變得有點硬;味道淡了一點。 整體不太突出,沒有掛住的感覺。台式擔擔麵  **麻醬+辣椒油,是乾身的撈麵,很辣,我還是較喜歡上海的熱湯擔擔麵!糯米豚肉蒸餃  **太乾,口感不太好,而且裡面只有少許肉碎,成個口被張住,但手工搭夠,下次米攪!醉雞 ***味道還可,酒味稍淡,雞肉側比較實。清炒豆苗 ***豆苗貨色幾靚,但四兩菜都唔夠,收$68 ,而且只是用清湯滾熟,處理得未夠好,仍殘留一點草青味。排骨蛋炒飯 ****炒飯底,是全晚最好的,要趁熱食啊!用上上等珍珠米,很軟滑;豬扒幾香,值得一試,一個人嚟食一碟飯都可以啊!讚 → 侍應的笑容常掛臉上,除咗酒店,我都係第一次見咋!Tips  → 上菜極快,食慢D都凍哂,可分開叫餸!
名氣咁大,價錢唔平,當然要求就要高D喇!

小籠包  ***

台式擔擔麵  **

糯米豚肉蒸餃  **

醉雞 ***
味道還可,酒味稍淡,雞肉側比較實。

清炒豆苗 ***

排骨蛋炒飯 ****

讚 → 侍應的笑容常掛臉上,除咗酒店,我都係第一次見咋!

Tips  → 上菜極快,食慢D都凍哂,可分開叫餸!
金魚送飯,正!
排骨蛋炒飯 & 清炒豆苗