2021-11-10 2924 瀏覽
約了朋友攞退黑色素和順便食lunch。朋友介紹這間餐廳及預book,朋友亦推介幾款食物。位置在上環,我住將軍澳乘地鐵轉北角站,去上環上算近。環境乾淨企理,侍應細心介紹了好幾款當天有的食材,因為天天運來一些不同嘅食材。頭盤,Parma Ham and salad,主菜有龍蝦伊麵,鱸魚,甜品有芒果拿破崙cake及酒釀沙翁。Parma Ham salad,是我至愛好食。龍蝦伊麵,冇諗過有一隻龍蝦伴伊麵,龍蝦肉和啲麵好彈牙,都好大碟,超好味和飽肚。香煎鱸魚唔錯,皮脆肉嫩。甜品:芒果拿破崙cake,拿破崙超鬆脆及薄,但是芒果勁多,非常好味。侍應推介嗰個甜品沙翁,好creamy,表面係一些泡沫,物體實際內裏係一啲生果和有啲酒香。 兩款甜品不是超甜,甜度恰到好處。整體嚟講,只可以形容,實在是冇得輸。超正。兩個人食總共五百幾蚊,每人240蚊,咁嘅食材抵食。

Parma Ham salad,是我至愛好食。

香煎鱸魚唔錯,皮脆肉嫩。

整體嚟講,只可以形容,實在是冇得輸。超正。

兩個人食總共五百幾蚊,每人240蚊,咁嘅食材抵食。

2021-11-10
  • 焗龍蝦