2021-04-13 523 瀏覽
難得有人帶我去食好西,去咗上環搵食,仲要係邪惡野!無理由唔介紹架!鍾意食漢堡既一定唔可以錯過!吳生話,呢到最正就係食Burger!我地分別叫咗「經典芝士漢堡」同埋「150g薄切西冷漢堡」!先講下「經典芝士漢堡」,個漢堡牛肉足足有成120g重量,又厚又大,個口細d都搞唔掂!肉質幼嫩又juicy,再加埋最邪惡既半溶芝士,真係超正!同埋我好鍾意佢個麵包既質地,好軟熟,完全係我鍾意既口感!而「150g薄切西冷漢堡」一樣咁正!呢個份量仲勁,拎上手真係好鬼重!薄切西冷配上砵酒汁,令到牛味更濃郁!再配埋橡木煙燻過既車打芝士,味道再提升多一級!超級正!另外仲可以加$18要埋小食同飲品!我又點會放過呀!小食最後揀咗「脆薯角」同埋「日式炸雞」!脆薯角值得一試,炸到外脆內軟,最正既係可以配車打芝士醬!芝士控不能錯過!而炸雞味道唔差既,但就較為普通!最後要介紹埋杯嘢飲,雲尼拿雪糕奶昔!雲尼拿同奶味都好香濃,質地夠滑溜,真係好似食緊杯雪糕咁!再加埋有焦糖醬,味道更加豐富!鍾意飲奶昔既朋友可以一試!真係估唔到係上環可以食到咁正嘅漢堡!呢間「La Casa」我一定會再Encore!

• 脆薯角配車打芝士醬
  • 150g薄切西冷漢堡配砵酒洋蔥醬