2018-01-29 887 瀏覽
工作地點臨近上環,好多時都會向呢頭搵食。有時想食日式,都會諗起上環嘅德膳,因為野食唔錯,而且lunch唔洗加一。對我地呢d打工仔來講,慳得一蚊得一蚊吖嘛今次我叫左野菜牛肉鍋lunch set, 包左前菜自助沙律bar, 茶碗蒸蛋,飯同甜品(但我呢個set係無味噌湯嘅)沙律吧有幾款蔬菜,菠蘿,紅腰豆,粟米,薯仔沙律,蛋,仲有四款沙律醬,不過職員好忙,無咩時間refill........主食係野茶牛肉鍋($88)分量都幾大,入面除左野菜,金菇,牛肉,蛋之外,仲有冬粉,而且仲配一碗白飯,食飽無難度。茶碗蒸蛋,我通常最尾先食,因為呢度個茶碗蒸蛋好好食,超滑~~如果一上就食,會熱過頭辣親架,要小心!甜品就係細細杯嘅慕絲,普普通通啦~埋單就係$88,唔洗加一

主食係野茶牛肉鍋($88)

如果一上就食,會熱過頭辣親架,要小心!

甜品就係細細杯嘅慕絲,普普通通啦~

埋單就係$88,唔洗加一