🍴 La Casa Burger & Pasta• 今次嚟到位於上環嘅La Casa Burger & Pasta🍔遠處已經認到佢嘅鋪面🤣門面係好鮮艷嘅黃色 入面裝修型格 大約有10零個座位😚Menu有六款burger可以選擇包括經典牛肉芝士、西冷黑松露水牛芝士、黑毛豬芳天娜、烤大啡菇、泰式炸魚和四川烤雞🤪咁多款真係好難揀🙀‼️————————————————❶ 西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89漢堡份量都幾多🤫 入面有西冷牛肉片、生菜、青瓜、水牛芝士、和黑松露醬🍔有別於傳統嘅漢堡扒 佢係用西冷牛肉片一層疊一層咁樣擺喺中間✨再加上有澎湃嘅水牛芝士 所以每一啖食落都好滿足🥰 不過略嫌西冷牛肉片有啲乾🥲❷ 三重芝士通心粉 $58一嚟到賣相好吸引✨入口芝士味幾濃 慢慢食落去 芝士由會拉絲 變到creamy嘅質地 加上有啲脆粒做topping✨豐富咗成個口感🫶🏻 不過慢慢食到最底有啲膩🥺❸ 意式肉丸 +$26 ➍ 特色雞翼 +$26食漢堡點可以唔加埋小食🥺肉丸好有ikea嘅感覺🤪而且勁多蕃茄醬喺上面 酸酸甜甜好開胃✨另外雞翼有幾款味道可以選擇(泰式酸辣/麻辣/ 奇津/ 帕馬森芝士) 今次我哋揀咗泰式

🍴 La Casa Burger & Pasta

————————————————

❶ 西冷黑松露水牛芝士漢堡 $89

❷ 三重芝士通心粉 $58

❸ 意式肉丸 +$26
➍ 特色雞翼 +$26

另外雞翼有幾款味道可以選擇(泰式酸辣/麻辣/ 奇津/ 帕馬森芝士) 今次我哋揀咗泰式酸辣🤣都係用平時食泰國嘢會見到嘅酸辣醬😏

❺ 跟餐飲品
梳打水 | 西柚梳打

個人覺得跟餐有嘢飲有小食抵食好多😚而且好多選擇好豐富🫶🏻好滿足!

————————————————
推薦指數: 🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑| 7/10