2021-12-29 80 瀏覽
天氣轉冷又想食火鍋!在三光顧牛大人全因他的性價比極高!極上和牛吃到飽套餐才$198就可以食到高質A5和牛!最近還聯成蠟筆小新,推出多種得意精品!fans 要留意啦!每次必食的牛大人秘方麻辣鍋(大辣),唔好以為食辣唔健康,湯底用30多種藥材熬製,味道香濃,不是單純辣油的死辣!配搭我最喜愛的牛大人洋蔥牛肉醬+醋汁!酸酸辣辣先至開胃!可以食多幾碟肉!自取區好多配料選擇,種類繁多的蔬菜,和台灣直送的丸類- 例如我第一次試的雞肉丸,乳酪香腸,麻辣丸等!好多選擇今日的主角澳洲和牛A5和 安格斯牛小排!前者雪花狀的油脂分佈看着吸引,入口香軟溶化!安格斯牛小排油脂較前者少,但肉質爽口牛味香濃!我是衝着A5和牛而來的!一坐低變起勁的狂追加和牛,保證自己吃到回本另外極力推介章魚珍珠漿和墨魚漿,魚漿口感彈牙而且超足料,咬落去啖啖章魚墨魚粒!真係呢度先食到!飲品區提供冷泡茶一直響度盛名,唔使成日飲汽水,喜歡桂花烏龍的香甜平時唔太鍾意飲啤酒,不過呢度嘅推介啤酒- 落花流水 金黃色的起泡但有蜂蜜甜味,清爽易入口!好適合女仔!一路食牛肉一路飲啤酒,自覺豪邁

最近還聯成蠟筆小新,推出多種得意精品!fans 要留意啦!