2020-03-09 3248 瀏覽
早排同朋友去了間環境同服務都十分滿意嘅地方打邊爐,這裡嘅環境裝修十分有特色,又有獨立房間,還有落地玻璃面對維港景色,座位闊落舒適!這裡主打台式火鍋店,主打精緻火鍋料,每款都好特別,今次點了個鴛鴦湯底一邊養生白鳳另一邊係元珠小染,白色濃湯以養生做主題,元珠小染選了微辣,入口夠香,裡面有少量豆腐和鴨血,而養生白鳳有足料嘅花膠、桃膠、烏雞、鮮人蔘的充滿營養湯底,嚐了一啖湯,個陣微微的蔘香飲落夠晒清甜幽香!點了個牛肚小吃,牛肚十分軟淋夠味軟熟,作為今晚嘅開始感覺唔錯!而肉類點了玫瑰松板,以豚肉堆砌成嘅玫瑰花朵,三朵豚肉花放在碟上,賣相超級靚啊,放鍋前先把蛋白汁放在豚肉玫瑰松板花上,再下鍋,店員告知是為了讓豚肉入口時更滑嫩,果然食落豚肉嫩腍仲有層蛋白膜輕輕包住,入口夠晒軟熟嫩滑!跟住就係呢款波波糖(基本款)3件,這是個比較美味嘅特色菜,層次感夠晒豐富特別,以手工豆皮、白芝麻被菠菜卷住,這個配搭非常配合,從鍋內取出入口時會感覺到白芝麻個陣香濃味道味道!還加埋個寬行子水餃王,大大隻,皮夠薄,咬開內裡還有大大隻嘅鮮蝦,蝦肉十分彈牙爽口,夠晒味道!食物質素高,用觀賞角度加埋還可以用口去品嘗,加埋環境絕對

食物質素高,用觀賞角度加埋還可以用口去品嘗,加埋環境絕對係多重享受!