2019-09-29 120 瀏覽
之前行荃灣廣場見過呢間西餐廳裝修好吸晴,成間都粉紅色好有少女風感覺👱🏻‍♀️💕但一直都未有機會食,始終同男朋友一齊食d咁少女既野好似好怪咁。難得今日朋友生日,又係幾個女仔,於是就book左呢間餐廳。不過一入到去就有點失望,見到有空既sofa卡位(影相位比較靚),但帶位侍應就安排另一個座位比我地。可能我地人數只係得三位,同埋訂座果陣冇指定要坐果到,所以大家去之前可以試下話要指定坐sofa卡位。我地三個人叫左一個Bossy Royal Set (兩位用),包括兩碗湯、兩個小食、一個主食、兩份意粉Pizza,但不包野飲而且小食係得半份量,部分指定菜式仲要額外加錢,例如龍蝦包、海膽意粉。職員都好好係order前有提醒係要加錢。可惜間餐廳係要收切餅費,所以我地冇係果到食埋蛋糕。食物係會放係三層架到上菜📸即刻相機食先。不過食物貌相就一般,特別係個主食:燒一口安格斯牛肉(底層),太乾身冇肉汁,而且冇牛味。去到(中層)係蜜糖雞軟骨,雖然外表唔太靚,可能都炸左一段時間,但味道甜甜地,幾開胃。最後去到最(上層)係龍蝦包,肉層爽口鮮甜,而且麵包係烘過好脆好有牛油味,值得一讚👍🏻呢碟海膽忌廉蟹肉意粉($148)
Bossy Royal Set (兩位用)

呢碟海膽忌廉蟹肉意粉($148),好creamy好濃郁,ontop有少許海膽做配碟,美中不足就係唔覺有蟹肉係麵到。
海膽忌廉蟹肉意粉

煙肉芝士焗啡菇($48)屬於前菜部分,但份量太少,得一隻,如果多人食既話唔建議叫。
煙肉芝士焗啡菇

因為set裹面唔包飲品,所以另外叫左杯小王國蘋果茶($58) ,味道清香,酸酸甜甜,而且有青蘋果肉係到。可惜職員冇主動加熱水,杯熱茶都好快變左暖。
小王國蘋果茶
2019-09-23