2018-08-08
男朋友每次激親我,我都會逼佢陪我食辣野XD大家明白點解我地今日黎左尖沙咀呢間冒菜餐廳-烏蠅館啦~~冒菜係四川菜之一,源於成都。望落同麻辣燙差唔多,但其實冒菜比麻辣燙少油。同埋原來喺四川,食物要做到頂級先會比人尊稱為烏蠅館,相信呢間烏蠅館質素一定相當高先會叫呢個名喇~我叫嘅係芝士丸、廚師腸、鮮冬菇、金菇菜、娃娃菜土豆粉($48 小麻辣湯底)湯底入口辣而不躁!男朋友叫嘅係雞中翼、豬大腸、墨魚丸、肥牛、鮮冬菇火鍋寬粉($48 小麻辣湯底)男朋友特別鐘情火鍋寬粉好煙韌,就算吸滿麻辣湯汁亦唔會油膩!飲品方面,我飲嘅係玫瑰蜂蜜(凍,跟餐加$10)淡淡嘅玫瑰花香配上甜甜蜜糖,好清新脫俗~而男朋友飲嘅係原葉檸檬茶(凍,跟餐加$10)呢到嘅裝修都幾舒服,似cafe嘅感覺。就算唔食都可以同朋友坐低飲杯玫瑰蜂蜜傾下計!