2021-09-12
🌈彩虹世界良心小店💛 主打自家製手做意粉🍝同創意西餐 繁忙時間爆哂場👀▪️8/10▫️<< 爆炸楓糖三文魚柳配薰衣草忌廉汁 >> $138 好有創意‼️ 魚皮灑上爆炸糖 一路爆炸好有口感💥 三文魚好嫩滑 食落甜甜地 糖味好出但估唔到令魚香更重😍 忌廉汁好rich 薰衣草味唔濃 配薯蓉好正😋▪️8/10▫️<< 香城安格斯牛漢堡 >> $98 抵食夾大件🤑 厚切手打漢堡扒配上流心芝士 醬汁唔多 但咬落好juicy💦 更突顯牛肉嘅香味 帶微脂香🤤▪️7.5/10▫️<< 冬陰功海蝦闊條麵 >> $128 醬汁微辣 用上香茅、羅勒葉調味 但冬陰功味唔算太重 唧青檸汁🍋 食落更開胃😽 手作闊條麵煙韌偏硬身 掛汁力強🍝 海蝦新鮮 口感彈牙🦐🌿餐廳以「家🏠」做主題 由外到內🌈色彩繽紛 特色霓虹燈同燈罩💡 海報、裝潢都💛到發金☺️🐽總括嚟講 餐廳菜式零味精 食材高質 好多特色有創意嘅菜式 一讚擺盤好有心思😍✨ 採用大量乾花裝飾🌸 環境舒服 充滿童真感覺 價錢好抵食🙌 兩個人都唔超過$300👍🏻 良心小店值得一試🥳