2018-08-30
前幾日同朋友行過尖沙咀諗住飲杯野前食餐飲 作為拉麵/沾面狂既我緊係提議食拉麵!同一條街有間食左好多次既拉麵 又有霸嗎 諗住食返次新野 就入左霸嗎啦果時係平日既夜晚 雖然係平日但都等左10分鐘先入到去喎作為一個務實派 每次食新既餐廳我都一定會叫原味 但我見格離枱果碗紅當當既面就叫左辛辣味!不過都叫係叫左小辣啫 個麵我叫左正常硬度 我就覺得個辣果始終都係cum左個湯底既香味 建議大家第一次食都係叫返原味好啲 個蛋就有少少煮過左啦我自己覺得溏心蛋最緊要係夠流心 蛋黃最切忌就係太實 所以個蛋真係麻麻地 不過! !塊肉真係唔讚唔得 燒得岩岩好 又大塊大厚 食落去個口感真係不得了 用筷子都可以輕易整開 半肥瘦最抵讚 諗起都流口水!除左拉麵我地仲叫左照燒餃子同沙拉炸雞 我個人覺得炸雞就不過不失啦!不過個照燒餃子就煎得好脆岩岩好!如果下次再黎食一定再叫個照燒餃
果時係平日既夜晚 雖然係平日但都等左10分鐘先入到去喎
辛辣炙辣豚肉味玉拉麵