2013-07-17 332 瀏覽
因為一向有去其他分店, 質素都很好,今次因為近屋企,試一下尖沙咀分店。首先叫了一隻雞煲,來到時只有半隻份量,加上一向有去開其他分店。一眼便看清楚是半隻。我已叫過無數次半隻份量。然後我去問服務員說:這是否半隻,雞亦,雞腳得一份。而且沒有雞頸?服務員冷笑的說:哦,即係爭你一隻雞亦同雞腳啦。哈哈哈然後他叫了經理過來,經理又說:我們來貨的時候有時會得一隻雞腳一隻雞亦,而且沒有雞頸。(完全沒有說服力)那你現在是否要我俾半隻雞你??我真的好無奈,你俾得半隻我仲講到好似來呃半隻雞咁 (我付一隻價錢), 雖然係咁, 佢都有話送啤酒, 我飲左一至二支, 問我仲要唔要俾D菜我,  但好可惜, 我地已經完全無MOOD 求其食完就算, 雖然後期DEAL WITH 我地既經理處理得不太差(公道說話) 但感覺是因為覺得我地無理或想呃佢半隻雞。  而且佢補償既野係其他, 而唔係睇清楚點解小左半隻雞, 最後埋單都係一隻雞的價錢, 我飲左兩支啤酒其實仲俾貴左小小, 不過後話, 以後唔會再去, 你試想下, 叫一隻雞, 俾半隻你, 之後仲要無睇過話你聽, 果度係一隻雞, 即使得一隻亦一隻腳, 份量完全無看清楚,  做過某大
服務員冷笑的說:哦,即係爭你一隻雞亦同雞腳啦。哈哈哈

那你現在是否要我俾半隻雞你??我真的好無奈,你俾得半隻我仲講到好似來呃半隻雞咁 (我付一隻價錢), 雖然係咁, 佢都有話送啤酒, 我飲左一至二支, 問我仲要唔要俾D菜我,  但好可惜, 我地已經完全無MOOD 求其食完就算, 雖然後期DEAL WITH 我地既經理處理得不太差(公道說話) 但感覺是因為覺得我地無理或想呃佢半隻雞。  而且佢補償既野係其他, 而唔係睇清楚點解小左半隻雞, 最後埋單都係一隻雞的價錢, 我飲左兩支啤酒其實仲俾貴左小小, 不過後話, 以後唔會再去, 你試想下, 叫一隻雞, 俾半隻你, 之後仲要無睇過話你聽, 果度係一隻雞, 即使得一隻亦一隻腳, 份量完全無看清楚,  做過某大飲食集團神秘顧客既我, 簡值覺得是劣等。

PS: 重點, 我話得半隻既時候, 佢地完全無望過我個煲既份量就話係一隻, 我食完D 骨小到......兩隻碟加起來只有幾舊骨