2021-03-29
Hana Raku🌸 My Japanese Choice💕..花楽🌸 之前同朋友黎過食下午茶感覺不錯,今晚就來試試呢度既晚餐🥢,果然質素同樣不錯。餐廳好有和風,用上木系裝修風格,讓人彷如置身日本,今晚就來一頓優雅日本菜的小時光吧。l[刺身盛 梅5點]l $488先來一客刺身🍣,感覺擺盤精緻又有光澤,吃在嘴裡滿新鮮吸引,果然沒有失望呢。分別有:赤身、帶子、吞拿魚、其他魚類,肉厚而鮮味。ll $88一客滿惹味既開胃菜之一,用上大量胡麻醬拌成既菠菜🥬,真的很好吃。加上油揚滿豆香,一乾一濕配搭,清新惹味之選。ll $78醃漬過既小魷魚🦑,鮮味咸香。ll $138四色雞串🍢:明太子、黑松露、蜜糖芥末、紫蘇葉,集咸香、惹味、甜蜜、醬香於一身。個人較喜歡黑松露香 & 蜜糖芥末甜味。ll $148用上和牛粒🐮 炒成既飯底,滿有油脂香,加上3色椒,更加吸引。..一頓舒服而優雅既日本菜,確係將軍澳沿海濱之選。..×××××ש將軍澳唐俊街21號翩滙坊地下G23號舖..
l[刺身盛 梅5點]l $488
l[胡麻菠菜油揚沙律]l $88
l[醃漬螢幕魷魚]l $78
醃漬過既小魷魚🦑,鮮味咸香。
l[四色雞肉串]l $138
l[和牛3色炒飯]l $148
一頓舒服而優雅既日本菜,確係將軍澳沿海濱之選。
×××[花楽 -Hana Raku]×××