2021-09-26
💁🏻♀️去𝐎𝐮𝐭𝐥𝐞𝐭最緊要係咩? 掃貨囉🛒💁🏻♀️之後呢? 放完血💸,要醫肚🤰🏻食好西🤤冇錯呀🎉 提早過𝐇𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰𝐞𝐞𝐧萬聖節🎃👻既一餐~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪️醃蘿蔔 • 青瓜 (免費).▪黑色海鮮蛋包飯 ($125) 🖤🌊🦐🥚🍚係加左墨汁🦑既黑色🖤蛋包飯,再加埋蕃茄蓉🍅醬汁,視覺上勁搶眼之外🤩仲好應到萬聖節既主題🎃👻海鮮有香口既燒大蝦🦐同2️⃣隻青口大廚👨🏻🍳好叻呀,奄列蛋個熟度控制得咁好🤗舊奄列蛋係可以震騰騰💗,郁隻碟係動動動彈彈彈💓店員💁🏻♂️會幫你切開🔪舊蛋(切之前問我洗唔洗影相先📸。讚讚讚👍🏻)切開🔪個蛋蓋番住個飯個下,好治癒呀😌牛肉🐃粒炒飯底,仲有甘筍粒🥕同翠玉瓜粒🥒(落單📝時店員會講明係牛肉粒🐃炒飯底,有冇問題?).▪慢煮羊膝配薯條 ($165) 🐑🍟羊膝真係好大隻呀😱未食之前會諗會唔會韌/好羶🤔食完既我可以話你知💁🏻♀️冇咁既事🙆🏻♀️可能因為用慢煮方法,肉質嫩滑🧏🏻♀️夠淋又入味,係香味同好味🤤.👆🏻粗薯條🍟熱辣辣,脆身✨仲要沾到同碟野食既醬汁,唔洗點茄汁🥫都好好食👇🏻.▪甜辣無骨炸雞 • 無骨半份 ($108
💁🏻♀️之後呢? 放完血💸,要醫肚🤰🏻食好西🤤
冇錯呀🎉 提早過𝐇𝐚𝐥𝐥𝐨𝐰𝐞𝐞𝐧萬聖節🎃👻既一餐
▪️醃蘿蔔 • 青瓜 (免費)
▪黑色海鮮蛋包飯 ($125) 🖤🌊🦐🥚🍚
係加左墨汁🦑既黑色🖤蛋包飯,
再加埋蕃茄蓉🍅醬汁,視覺上勁搶眼之外🤩
仲好應到萬聖節既主題🎃👻
海鮮有香口既燒大蝦🦐同2️⃣隻青口
大廚👨🏻🍳好叻呀,奄列蛋個熟度控制得咁好🤗
舊奄列蛋係可以震騰騰💗,郁隻碟係動動動彈彈彈💓
切開🔪個蛋蓋番住個飯個下,好治癒呀😌
牛肉🐃粒炒飯底,仲有甘筍粒🥕同翠玉瓜粒🥒
(落單📝時店員會講明係牛肉粒🐃炒飯底,有冇問題?)
▪慢煮羊膝配薯條 ($165) 🐑🍟
羊膝真係好大隻呀😱
未食之前會諗會唔會韌/好羶🤔
食完既我可以話你知💁🏻♀️冇咁既事🙆🏻♀️
可能因為用慢煮方法,肉質嫩滑🧏🏻♀️
夠淋又入味,係香味同好味🤤
▪甜辣無骨炸雞 • 無骨半份 ($108) 🧡🔥🐔
炸雞外層炸到金金黃黃,食落脆卜卜💥
入面雞肉仲有肉汁💦嫩滑,仲要冇骨啖啖肉😙
甜辣醬偏甜味,唔算辣🧡
面頭仲有幾舊年糕,好煙韌 好有咬口🤓
另外仲會有個2️⃣醬俾你點 (蜂蜜牛油🍯 • 芝士醬🧀)
▪韓式雜莓牛角包窩夫 ($72)
依家勁𝐇𝐈𝐓既牛角包窩夫 𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞 🥐🧇
牛角包🥐用窩夫機烘壓到格格紋,
烘到外脆內酥💫,暖暖地,淋左少少蜜糖係面🍯
再加左酸酸甜甜既紅莓 • 士多啤梨🍓 • 藍莓🫐
旁邊仲有勁𝐒𝐦𝐨𝐨𝐭𝐡🥰好幼滑 • 奶香味好重既𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦🤍
▪野飲🥤▪
同朋友一人揀左一杯萬聖節🎃限定既特飲🍹
可以揀少甜
▫️暗黑地獄世界 (竹炭牛奶沙冰) ($48) 🖤👻
沙冰打得夠幼細,加埋牛奶🥛
飲落好滑😚d沙冰🧊飲下…溶下,
飲極都仲有咁,勁襟飲😝
👆🏻 面加左雜果仁 (葵花子 • 南瓜子 • 黑白芝麻 • 花生碎)👇🏻
▫️科學怪人之夜 (竹炭抹茶) ($48)🥼🧪🌚
好靚,面加左乾花裝飾🌾
表面係牛奶 • 中間係竹炭 • 最底係抹茶🍵
分左3️⃣層,朋友教路💁🏻♀️唔好一黎就攪勻,
應該要用飲筒,每層先試☝🏻啖,試左各自個味先😎
🔺以上價錢 💁🏻♀️需另加10%服務費
🔺 韓西日𝐅𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧菜既餐廳。韓國菜,加左西式 • 日式既煮法。🇰🇷🇯🇵👱🏻♂️
🔺店員服務好細心💕,見我地𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞食,主動拎左2️⃣個碗俾我地𝐒𝐡𝐚𝐫𝐞🤗
🔺餐廳有口罩紙套同濕紙巾提供
🔺雖然食左好多肉類🙉,但餐廳好多野食都會有沙律菜🥗做伴碟,減低左罪惡感💃🏻