2019-03-11 77 瀏覽
有日經過見到屯市開左新餐廳 即刻約朋友一齊試 個名幾特別 叫火水爐 裝修都幾懷舊 仲用緊以前木色個d圓枱 任食雞煲邊爐 最出名應該係花膠麻辣雞煲 食完可以用雞煲打邊爐 都可以另外選一個鍋底 簡左298任食套餐 配料選擇更多 因為有朋友唔係好食得辣 就叫左小辣 即整既花膠雞煲 所以唔係即坐即有得食 就上左餐前小食 炸燒賣同魚蛋 即炸夠香口 真係無得輸 雞煲黎到再等5分鐘就食得 可能小辣覺得唔係幾夠辣 下次可以試下中辣 雞件幾滑 豬皮吸哂雞煲個汁既味 正啊 食完雞煲就可以叫佢換煲打邊爐 可以簡一款湯底 試下佢個招牌花生沙嗲鍋 有附送一個海鮮拼盤同好多配料簡 海鮮拼盤有蝦有鯇魚有蜆 都幾新鮮 墨魚滑 另外配料都點左唔小 牛小排 安格斯 都幾高質 出既份量又合理 跟人頭比 唔會每款都出勁多食唔哂 人人都有得食 又唔會太多 加點既配料仲會減少份量 好滿意依一點 野食都好新鮮 沙嗲沙底都幾濃味 會越煲越濃 唔鐘意濃味既人可能就要簡其他 食完仲有一份甜品 涼粉紅豆菠蘿冰 服務態度良好 但餐廳播既歌大聲 唔介意既話可以黎試下

就上左餐前小食 炸燒賣同魚蛋 即炸夠香口 真係無得輸