2016-06-16 4286 瀏覽
話說前幾日放假入左大埔探下朋友,咁就順便食埋個晚飯先再番入九龍啦,朋友介紹話哩間又有酒飲又幾好Feel既日本料理餐館,又咁岩我地都係鍾意食日本野,所以就決定去哩間位於大埔運頭街20-26號廣安大廈地下E舖名叫一鳴拉麵既日本料理餐館,仲以為只有拉麵食,原來仲有好多串燒丫,小食同飯架,都好多選擇!店鋪門口的裝飾同佈置都好有日本風的感覺都好多小食/串燒類別供選擇!因為都好肚餓,所以先叫左個咖哩豬頸肉飯黎醫下個肚先,份量都好多喎,咖哩味亦好香濃好味,豬頸肉又大片又爽口!鹽燒秋刀魚,真的煎得好完整而且食落仲好香口香脆,我連骨頭都食埋。一定要叫我最愛食既炸雞軟骨,又唔會炸到好多油係底,食落好爽脆,又夠大粒,好味道!日式炒雜菜,個醬汁炒埋一齊好惹味丫個菜,又夠靚D菜,唔會有爛葉出現!叫到餐單上係人氣之選緊係要試下哩個一口粟米球,好大粒丫,一口都食唔哂架,完全係成粒都係佈滿粟米再炸,好甘香口感,粟米仲好甜,好好味,我一個人食哂四粒丫…推介我好鍾意佢店內環境,真的超似日本的居酒屋一樣的裝潢,感覺同朋友吹水一流的好地方!又係人氣之選紅酒花螺,個醬汁調製得好惹味,又有少少紅酒味再加點spicy,食完一粒又一
店鋪門口的裝飾同佈置都好有日本風的感覺
都好多小食/串燒類別供選擇!
又係人氣之選紅酒花螺,個醬汁調製得好惹味,又有少少紅酒味再加點spicy,食完一粒又一粒架,花螺好新鮮爽口,而且都處理得好乾淨!
題外話/補充資料: 服務好好