2023-12-14 130 瀏覽
拉麵店嘅位置非常近K11,好容易搵到。一去到門口已經見到有一班人喺度排緊隊,本來對呢餐飯都好期待。心諗咁多人排隊應該冇死啦。點知道入到去係災難嘅開始。首先食客坐位位置非常迫夾。一張八人枱分咗比四台食客坐,中間係冇任何分枱都。其次佢哋嘅員工根本就搞唔清楚邊張枱係邊一張枱居然有攞錯QR code嘅情況出現。然後搵到錯嘅嗰張枱,居然係想叫客人離開。最後有部份嘅店員係根本就唔識得講廣東話,要我用普通話同佢交流。食物質素只能夠講普普通通,我選擇咗:石燒濃厚雞叉燒魚介味玉沾麵。整體湯味濃郁,湯底更加有大量嘅黑椒喺度調味。唯一美中不足係我將啲麵倒落去三份一嗰陣時個湯已經凍咗一半。叉燒唔係豬肉,而係雞肉最外圍仲有一圈雞皮。我自己習慣去咗雞皮先至食。識到雞肉非常嫩滑,算係廚師誠意之作。荀太厚、太長,如果短少少加薄少少嘅話會更加爽。食之前我將檸檬汁淋咗落去雞叉燒,跟住再將剩餘嘅檸檬淋落去湯度。因為個湯底比較濃郁,所以我都唔係好食得出清新嘅感覺。整體嚟講,我覺得服務質素需要加強。湯底可以淡返少少,因為係加咗水都有種鹹嘅感覺。