2023-09-27
四姐川菜一向都好出名,佢喺灣仔同銅鑼灣都有分店,以前一向食開灣仔分店,今日同朋友約咗銅鑼灣見面,決定食銅鑼灣分店敘舊兼餞行🥢我哋兩個人今日都好肚餓,決定試佢涼菜同熱菜兩個涼菜各二❤️涼菜叫咗四川涼麵同招牌夫妻肺片,涼麵分量十足,店員好細心提醒要撈勻佢先食,辣度啱啱好,啱哂出面炎炎夏日👍🏻夫妻肺片係必叫既四川名菜,最鍾意啲花生粒好脆口,牛肚有趙口,紅油同醬汁比例啱啱好👍🏻熱菜我哋叫咗水煮牛同酸菜魚🥢水煮牛肉 - 牛肉片經過快速煮熟,保持了鮮嫩的口感,入口即化。牛肉片散發出誘人的香氣,調味料和辣椒油,為菜肴增添辣風味。底下嘅芽菜吸水牛肉同辣椒油嘅精華👍🏻我自己就非常私心呢道酸菜魚- 魚肉鮮嫩細膩,入口即化,酸菜的酸度恰到好處,刺激味蕾,調味料與魚肉相互融合,魚肉充分吸收酸同辣味,非常惹味👅朋友非常滿意今日餞行嘅午餐,我已經約定佢下次返嚟香港要再訪呢間四川菜❤️