2020-04-09 197 瀏覽
由於太想念台灣、想念麻辣火鍋、想念鴨血,琴日就去咗尖沙咀食鼎王。🕢夜晚7點鬆啲,客人唔多去到門口店員就為我哋探熱、check 手腕位,同消毒雙手。我哋坐卡位,十分寬闊,應該係六人位嚟。之後店員好細心咁幫我哋消毒點餐嘅iPad ,同講解。等食期間奉上茶,邊飲邊等☺️。🥢我哋order咗二人餐($588)同兩杯啤酒($188),湯底係麻辣湯X酸菜白肉湯,麻辣湯係比較溫和唔搶喉的,藥材味不算好濃,我哋叫咗小辣,ok唔係太辣,非常適合唔食得辣但想食麻辣嘅朋友。白肉湯我覺得比較淡。而佢哋嘅辣度同酸度可以再加的。然後嘢食好快就到咗。豬/牛肉各半,肉質好新鮮好脆有咬口,但一啲都唔韌👍🏻,仲有肉丸、蛋餃、腐竹、滷大腸(超入味)、滷牛根、蔬菜同我好愛嘅老油條。❤️佢哋嘅鴨血、豆腐、酸菜都可以免費添加,我食麻辣火鍋最鍾意係食鴨血、豆腐同老油條,所以鼎王簡直係我嘅天堂🌈。同埋個餐食到好飽!飽到要行吓。原本我哋由旺角行落尖沙咀,食完再行返去旺角火車站😂。✅另外好欣賞佢哋嘅服務,細心有禮。唯一一點不足係因為限時90分鐘,差不多夠鍾,店員會提醒我哋用餐時間就到,所以不能慢慢食,去到最後我哋仲有少少未食哂,亦好快咁飲埋

🕢夜晚7點鬆啲,客人唔多

原本我哋由旺角行落尖沙咀,食完再行返去旺角火車站😂。

✅另外好欣賞佢哋嘅服務,細心有禮。唯一一點不足係因為限時90分鐘,差不多夠鍾,店員會提醒我哋用餐時間就到,所以不能慢慢食,去到最後我哋仲有少少未食哂,亦好快咁飲埋杯啤酒走人。到我哋行出去見到其實門外冇人等位。