一行12人第一次去食呢度的dinner buffet,環境好靚, 好大~同其他buffet一樣, 呢度分左4parts拎野食,1)冷食-生蠔 (好細隻,味道算係咁, 不過蠔味好少,個staff時不時開幾隻放出黎)-凍蟹 (街市平時見到的三點蟹, 我無食, 因為好細隻)-凍蝦 (無咩特別)-螺 (好好味, 平時我唔會食因為覺得淡, 不過呢度果d螺好鮮甜!!)-刺身 (三文魚,吞拿魚. 八爪魚等, o係雪櫃即刻拎出黎切比你)-壽司 (加洲卷,反卷,魷魚,腐皮,赤貝, 我覺得普通都係乾, 好似放左好耐無人拎的感覺! 哈哈)-長腳蟹 (要問果個員工先比三隻腳你)PS : 睇呢part的一個年紀大少少的員工, 四眼, 大約150cm左右,好串咀.話說有時大家拎完野食d叉放錯左去第二個位,呢個staff竟然對住個阿婆話"你地梗係少黎呢d大酒店食野,唔識規矩."Oh my god....既然咁樣講野ge?!!!2)熱食-燒牛肉 (同事食第一輪覺得好硬,第二輪就好食喇!)-咖哩 (有幾款, 中規中矩啦,不過脆脆好好食)-串燒 (豬牛雞, 仲有薄餅, 雞好食!)-即製炒意粉 (唔錯唔錯~)-仲有其他生滾
一行12人第一次去食呢度的dinner buffet,
環境好靚, 好大~
同其他buffet一樣, 呢度分左4parts拎野食,

1)冷食
-凍蟹 (街市平時見到的三點蟹, 我無食, 因為好細隻)
-凍蝦 (無咩特別)
好似放左好耐無人拎的感覺! 哈哈)
-長腳蟹 (要問果個員工先比三隻腳你)
話說有時大家拎完野食d叉放錯左去第二個位,
Oh my god....既然咁樣講野ge?!!!

2)熱食
-燒牛肉 (同事食第一輪覺得好硬,第二輪就好食喇!)
-咖哩 (有幾款, 中規中矩啦,不過脆脆好好食)
-串燒 (豬牛雞, 仲有薄餅, 雞好食!)
-即製炒意粉 (唔錯唔錯~)
-仲有其他生滾粥,煮麵,點心都幾受歡迎, 相信味道不過不失啦

3)salad bar
-有幾款生菜, 以及粟米,茄等等選擇,
之後可以比個staff幫你混欖酒和黑醋, 又可以自己落salad醬和千島醬果d
-有prama ham, 成隻腿放o係度,每次個staff會即刨兩片比你, 好好食!!
-仲有少少包類, 不過唔脆~
-有4款芝士, 都唔錯~

4)甜品
-雪糕 (唔知係牌子, 味道無咩驚喜有芒果, vanilla, 朱古力, 豆腐, 紅豆, 椰子)
<--紅豆雪糕入面的紅豆粒粒有d硬
-乳酪雪糕 (是日係expresso味道, 幾好味,
不過佢d乳酪雪糕唔酸,質地又唔太似, 唔知點解呢)
-生果 (菠蘿,西瓜,哈密瓜,蜜瓜,火龍果,新鮮!)
-cake (切到細細份或分細細杯, 唔錯唔錯, 我覺得味道偏甜)

最後有餐茶一杯 (即係OT, T or coffee 果d)
因為有HSBC 75折, 所以大約一個人HK$370左右啦!
順帶一提,員工收碟好快!
雪糕
prama ham