2008-10-01 52 瀏覽
平日來過方榮記好多次, 未試過訂位亦未曾試過無位, 點知國慶日6:20pm 一行6人來到, 三間鋪, 兩間已經爆滿, 只係得一間方榮記會所有少量位但係只招待會員, 門口亞叔叫我地填資料即刻入會, 填完後俾張會員卡我後便安排坐位每檯一定已放好一籃'合時蔬菜'俾客人, 但係唔係送, 係要$30, 今日係唐生菜併通菜, 好彩d菜都幾靚幾新鮮照舊叫沙嗲湯底($20), 沙嗲味道香濃, 食落去有微辣, 唔食辣的人都一定接受到, 用佢打邊爐的食物根本唔駛點其他野都夠味 所以最後伴烏冬, 麵食都一流......但係唔知點解成晚加幾多次水都仲係咁濃, 亦唔會'痴'底 真係犀利又好味我覺等得呢度的的大手切本地肥牛($98)最好味, 即叫即切, 食起來有肉味,有咬口, 有o趙頭, 一碟都好足料, 而黑栢葉($25)亦好好味, 雖然爽口但絕無人工加工, 值得一試另外叫左併四寶丸, 雲吞, 蝦, 小的機切肥牛, 生魚片, 牛丸, 脆鯇片, 花枝片, 兩個烏冬, 水準都係一般, 另一枝大藍妹啤酒, 一枝zero可樂同兩枝雪碧埋單$555, 隨時平過d任飲任食, 好食兼抵食, 淨係試手切牛肉同沙嗲湯底都抵啦

真係犀利又好味

加幾多次水都仲係咁濃味