Abbraccio

2024-01-26 142 瀏覽
早排想行大館,中午去到附近搵野食,附近有間意大利餐廳,由意大利人主理,主打各式薄餅同手工意粉,中午時段亦有lunch set,有前菜、主食同甜品/飲品。餐廳有室外同室內座位,室外直接望到大館,室內裝修整得好似酒窖咁。星期六日都有lunch set menu, $228 包了湯/沙律,主食,甜品/飲品,同朋友分別點了Pizza 及意粉Share.Soup of the Day是日蕃茄湯有粒粒蕃茄肉,飲落雖然好酸但開胃,加入咗忌廉,口感順滑但唔會太重味。Mixed Green Salad沙律菜新鮮,加上橄欖油,味道不錯PastaPenne Arrabiata 蕃茄及芝士味香濃,意粉掛汁👍🏻賣相同味道都一流,係我鐘意既口味。Pizza ContadinaPizza 食得出係手工pizza 味道,芝士味香濃,食落都幾鮮甜品Tiramisu 食落不算太甜,口感濕潤,沒有酒味,芝士香而細滑。

Soup of the Day

Mixed Green Salad
沙律菜新鮮,加上橄欖油,味道不錯

Pasta

Pizza Contadina