2022-10-03
而家真係越來越多本身是食店的餐廳開設兒童playroom,變身成為親子餐廳通常呢一類嘅親子餐廳食物質素都會有保証,俾小朋友玩之餘大人可以慢慢享用美食,真係好貼心最近試咗呢間親子韓式燒肉餐廳,入面嘅裝修充滿韓式風味,空間感大,另外仲有私隱度高嘅獨立木屋空間,一家人或朋友聚會最適合不過晚市時段由7點至10點,大人可以選擇叫燒肉套餐外,小童入場費包一份兒童餐、漢服體驗1小時、扭蛋、Playroom玩樂*注意:9:30已停止進入Playroomplayroom嘅空間好大,衛生情況都幾好玩樂設施有廚房玩具區,音樂區,玩具車積木區,滑梯,Supermarket購物區等等,而且整個playroom外牆透明設計,家長喺出面進食時都可以遙遠觀察小朋友遊玩情況,好放心比小朋友自由活動食完仲可以換靚靚漢服影相,最後仲有扭蛋小玩具添,小朋友好開心❤️食物方面,當然唔少得好好味嘅泡菜爐邊蛋+芝士粟米,而且仲無限添加,雀胃既我淨係食呢個都夠飽又好味🤣三味牛小排各三件:有兩款肉係加咗醃料,另外一款原味,三款肉質味道入口各有風味,脂肪比例亦都好平均,牛味濃~正厚切五花腩:明顯見到豐厚嘅肥膏,經過高溫燒完之後消除咗肥膩感
*注意:9:30已停止進入Playroom
playroom嘅空間好大,衛生情況都幾好
厚切五花腩:明顯見到豐厚嘅肥膏,經過高溫燒完之後消除咗肥膩感覺,五花腩嘅皮燒到脆脆地仲好好味添👍🏻
大八爪魚一大隻:職員會幫手燒同埋剪,平時唔鍾意食八爪魚嘅我因為怕佢質地會好靭,好難咬,但係估唔到呢隻燒完之後質地都好爽脆,而且都好入味
蔥蒜牛舌:燒得好香,入口質地唔會太鞋口同埋肉質唔靭,唔錯
兒童車車便當
韓國公主蛋包飯城堡
兩款兒童餐賣相都好靚,小朋友見到都好興奮😍而且見到配料係有用心思去考慮營養均衡嘅配搭👍🏻讚
飲品要左3款,藍天使梳打、青檸梳打、甜蜜蜜芒果梳打
我鍾意青檸梳打嘅味道,因為食咗肥膩嘅燒肉飲返杯酸酸地嘅凍飲,零舍醒神,肥膩感瞬間踢走
芒果梳打都係推介之一,賣相好靚,而且仲有一大片芒果可以食~性價比高