2020-07-15 75 瀏覽
前排喺IG到見到有間餐廳嘅裝修幾特別,好地道之餘打卡仲一流添,而且仲要係打邊爐,啱晒同朋友吹水。所以今日約埋幾個朋友一齊嚟試吓😏餐廳喺銅鑼灣登龍街Vpoint上面,地點舒適又高級!一上到去有幽暗嘅燈光迎接我哋,而店員都好好禮貌好快安排我哋入座👍🏻果然呢度嘅環境超啱打卡 有好多唔同嘅港式語句燈牌☺️我哋叫咗個龍蝦花甲海鮮鍋 入面有齊龍蝦 蟹 花甲 魚等等嘅新鮮海鮮!而且店員仲有表演添!😱放晒啲海鮮落去之後補少少烈酒然後再點火 將海鮮燒過先至再煲 有酒嘅微香之餘仲可以逼到海鮮嘅鮮味出曬嚟😍重點係個湯係飲得㗎!龍蝦嘅肉質彈牙不在話下 食落仲要好鮮甜!之後我哋仲叫咗個陀地肥牛,響鈴同埋新鮮水餃呢個肥牛係本地肥牛 但係肉質一啲都唔輸蝕 油脂分布都好均勻!另外呢個響鈴係餐廳新鮮自家炸出嚟,所以食落口好香脆之餘吸晒啲湯,好惹味阿!最後我哋仲叫咗個臘腸花菇雞煲仔飯 !呢個煲仔飯唔會比大排檔嗰啲輸蝕,一樣好有焦氣!飯煲底全部都係新鮮靚飯焦😋估唔到煲仔飯都整得唔錯,加埋臘腸同埋雞一齊煲,令到成個飯充滿油香味! 整體來講呢度嘢食同埋環境質素好好。全晚一路食仲有本地嘅音樂聽,一路傾偈一路吹水一路食,滿足你三個願

之後我哋仲叫咗個陀地肥牛,響鈴同埋新鮮水餃

整體來講呢度嘢食同埋環境質素好好。全晚一路食仲有本地嘅音樂聽,一路傾偈一路吹水一路食,滿足你三個願望!
2020-05-28