2022-11-30 113 瀏覽
星期六嘅朝早梗係要食翻個精致靚早餐,係門口睇到個menu好似幾吸引,就入去坐低試下,經過門口佢有個bakery place, 入面擺放咗唔同口味嘅croissant,睇落好吸引。朋友就揀咗佢經典嘅英式全日早餐配搭牛角窩夫,材料睇落好新鮮,蕃茄食落好juicy, ham 同smoked salmon 好入味,食落去鹹香鹹香嘅,牛角窩夫口感偏實,無乜令人驚喜。我就叫咗個新豬肉漢堡貝果,漢堡肉質正常,但食落同平時嘅漢堡排無乜差別,炒蛋炒到啱啱好,入口嫩滑,好似會係口度融化。不最驚喜係貝果,因為我擺咗一段時間先食,但當我搽完cream cheese 同果醬,擺入口時,依然可以keep到脆口感,而且兩種醬配貝果食幾夾

2022-10-08