2020-09-20
上次同男主角食過覺得唔錯, 今次同朋友行完街就黎食個Early dinner la~當日食仲有2人限聚令, 所以我地得2個人都可以坐卡位, 好舒服, 好闊落因而家疫情關係, 我地一坐低佢地就比左盤熱水我地洗一洗D碗具,,, 非常貼心同埋佢地係用電話點餐,十分方便,可以隨時隨地加料!呢度既湯底選擇都OK多~ 有老鍋秘製麻辣鍋、老饕酸菜白肉鍋、膠原蛋白美人鍋、尚膳養生鍋...我地都struggle左好耐要老饕酸菜白肉鍋定老鍋秘製麻辣鍋..但因為食得台式火鍋都係想食佢個鴨血... 而覺得麻辣鍋配鴨血係the best combination, 所以就要左老鍋秘製麻辣鍋~~<<老鍋秘製麻辣鍋 $158>>湯底入面有鴨血及凍豆腐,以及用以多種香料及葉材配製而成。雖然話係麻辣湯底,但其實佢唔會太辣~ 反而香味好夠!連我個偽台妹朋友都話覺得幾正宗就知道呢間火鍋店既水準了~如果大家箱得唔夠味/習慣港式邊爐用好多配料嘅話...呢個調味吧你一定要黎睇下~調味吧擺放得非常整潔,令客人食得放心。<<老鍋丸餃井字盤>>包括墨魚丸、貢丸、蛋餃同極品水
連我個偽台妹朋友都話覺得幾正宗就知道呢間火鍋店既水準了~
而貢丸都幾多汁、水餃皮薄之餘餡料十足!
響鈴係打邊爐must have 嘅配料, 我地仲要係食麻辣鍋!!! 所以更加要叫番半份黎配麻辣鍋~
呢度嘅響鈴即叫即炸, 新鮮脆口, 食落就油膩感唔太重, 一唔小人就食左2條... 事後諗番起都有罪疚感。