德福閣

Stanford Café
2020-01-09 4013 瀏覽
朋友介紹旺角有度好抵食嘅晚上自助餐,我一於訂咗四位同家姐一齊慶祝生日。呢間餐廳其實係位於旺角嘅仕丹福酒店閣樓,一上到去,門口接待處職員有禮貌、親切的招呼,之後就安排入坐。唔好睇少呢度地方細細,但係野食嘅種類都幾多!首先,有新鮮即燒即切嘅牛排同火雞肉,可以加黑椒汁或者燒汁一齊食,肉質都算唔錯,幾嫩同唔韌。肉類隔離就係焗芝士同鮮茄帆立貝,個芝士帆立貝要大讚,因為芝士味實在調較得非常好,好香濃,大家一定要試吓!第二個本人認為好食嘅就係府城蝦卷,佢炸得非常香脆,外脆內軟,入面粒粒蝦肉,熱辣辣,好正!第三個好味嘅就係鹽燒豬腩肉伴胡麻醬汁,豬腩肉唔會好膩,食落口係會有融化嘅感覺,唔錯!除咗呢啲肉食之外,海鮮同壽司都好食㗎,有大大隻新鮮生蠔、大蝦、大蜆,粒粒鮮甜;至於壽司就有大量三文魚同油甘魚刺身,都算肥美。到晚上八點左右,侍應姐姐告知會有法國田螺串燒,我哋準時去拎咗,由於太好食嘅關係,我唔記得影相就食咗。。。因為熱辣辣,好好味!仲有無限量嘅中華沙律提供,肉類同蔬菜類嘅食物都好平均,係好嘅現象。食完主菜就到甜品,呢度嘅甜品種類都算幾多,款款都好精緻,非常吸引!呢度比到我一個大驚喜,就係汽水任飲之餘,

唔好睇少呢度地方細細,但係野食嘅種類都幾多!

呢度比到我一個大驚喜,就係汽水任飲之餘,仲要係支裝,真係值回票價呀!

見到家姐咁滿意,我就開心喇!

2020-01-03