2023-12-10 42 瀏覽
一入到呢家店,老闆微笑迎接,氣氛舒服得滯,坐低叫咗份傳統香港風味嘅炒麵。阿叔炒麵嘅聲音好過癮,啲麵嘅香氣直躥鼻尖,令人期待。啱啱好,呢碟炒麵平民價錢,但味道絕對唔平凡!炒麵🍜出面金黃焦酥,入面爽滑彈牙,醬汁恰到好處咸香,啜一啜,吱吱響,越食越過癮。啲芽菜㜁到爽口,係炒麵之間帶嚟清新感,仲有啲小小辣椒絲,微辣微辣,啱哂愛辣嘅我。叉燒呢,色澤紅潤,切得薄身啲;食落去外焦內嫩,帶少少炭燒嘅香味,真心惹味。飲杯涼茶解嘈,真係好搭檔。講真呢,這餐飯,簡簡單單,味道卻百吃不厭,下次再嚟,一定要試埋啲其他嘅平民美食!🥢🌶️🍵咁有滋味嘅炒麵,配上老闆嘅賓至如歸嘅服務,食完之後滿足感滿滿,呢個就係地道香港嘅小店風格,要保留味道,又帶啲新意,真正嘅美食,唔單止止於味覺,仲有同店員或者老闆嘅交流,這種感覺真係值得嚟過又過。