2022-07-01
📌 珍珠皇宮印度餐廳📍 尖沙嘴 Tsim Sha Tsui 🔍 環境餐廳融入印度風格嘅紅色佈局🔴 好似真係置身於印度當中🇮🇳 掛住不少印度相片✨ 🔍 服務重慶大廈出面會有印度員工帶你指引你入黎餐廳, 服務一流👍🏻 同埋佢地大多都識講廣東話🤣 會同你講邊一道餸好推薦😋-(👑爲推薦) ▪️Masala Dosa $75▫️Butter Chicken $108▪️Garlic Naan $28▫️Butter Naan $28▪️Seekh Kebab $118 ▫️Mango Lassi $38▪️ Gulab Jamun $55-❥ ❥ Masala Dosa呢個係南印度卷餅😋Menu好細心咁寫左係咩黎😛佢係米漿同豆蓉整成捲餅入面有薯仔🥔, 洋蔥🧅等等記得趁熱食!! 有醬料配送不過我個人食唔慣所以無沾黎食❥ ❥ Butter Chicken牛油烤雞係咖喱嘅菜色🍛 點naan烤餅食一流😋♥️ 我最推介呢個!!! 果然error都推薦🤣✨好creamy🤩 少少微辣但係好惹味!!黎呢到食記得食呢個😛❥ ❥ Butter and Garlic Naan個人鍾意garlic多啲, 味道濃郁少少🤩暫時呢個係我食過
📌 珍珠皇宮印度餐廳
❥ ❥ Masala Dosa
呢個係南印度卷餅😋
Menu好細心咁寫左係咩黎😛
佢係米漿同豆蓉整成捲餅
入面有薯仔🥔, 洋蔥🧅等等
記得趁熱食!! 有醬料配送
不過我個人食唔慣所以無沾黎食
❥ ❥ Butter Chicken
牛油烤雞係咖喱嘅菜色🍛
點naan烤餅食一流😋♥️
我最推介呢個!!! 果然error都推薦🤣✨
好creamy🤩 少少微辣但係好惹味!!
黎呢到食記得食呢個😛
❥ ❥ Butter and Garlic Naan
個人鍾意garlic多啲, 味道濃郁少少🤩
暫時呢個係我食過最好食嘅Naan
佢真係厚烤餅, 充滿麵包香✨
同埋夠大塊, 超飽肚🤰🏻
❥ ❥ Seekh Kebab
呢個係香料免治羊肉卷
醃製嘅香料蓋過曬羊肉嘅味道
個人覺得太重香料同比較辣🌶️
❥ ❥ Mango Lassi
呢個好飲✨🤩
佢唔係死甜, 真係重芒果香🥭
飲落都綿密細緻
▪️價錢:8/10
▫️服務:8/10
▪️Overall:8.3/10
🔍#CY尖沙嘴 #CY印度菜 #CY咖喱
🔗 #重慶大廈 #尖沙嘴 #珍珠皇宮印度餐廳 #tst #tsimshatsui #tsimshatsuifood #indianfood #hkindianfood #尖沙嘴美食