2019-03-21
我媽咪同第二個阿姨特別多交流,所以我家幾姊妺同表妺們特別投契。近幾月發起了生日飯聯盟,踏入當中一位既生日月就一齊黎個聚餐🥳3月係小女子既生日月,我特意選擇到「仙后餐廳」一睹餐廳環境同食物。星期六下午12:20到埗,經過餐廳既外賣蛋糕櫃枱,見旋轉門入口,但貌似未準備營業,所以退幾步問問蛋糕櫃枱服務員,服務員表情就像當時天陰有雨一樣”黑”😑不過亦有回應提問。經過旋轉門踏入「仙后」唔洗多講,懷舊感霎眼面前。餐廳主要分兩邊,左邊廳有大鋼琴2-4人枱,右廳有大舞台水晶燈6-8人枱。侍應帶點冷冷表情亦有慇懃招侍,還好餐廳主人不需要員工賣笑討客人甚麼,但亦保持一份專業待人接物的工作態度!我們被安排坐在四人卡位,侍應彎腰掀起一邊枱圍布招侍入座,唔識禮儀的我們從另一邊自行入座(醜死怪😆)。人有三急走去洗手間⋯真係不得了,裝潢很有英倫風,優雅得很👍🏻真希望洗手間文化可以散播每一個人身上,人人有公德,用得企理乾淨,保持環境優雅衞生!四位女士,柯打了3款前菜、4款主菜、2支有氣礦泉水。先黎牛油、餐包,餐包外脆內煙un好鐘意試出簡單的好味道。前菜:雞肉凱薩沙拉、田螺、魷魚圈一併上枱。沙拉芝味濃,沙律菜新鮮爽脆,
四位女士,柯打了3款前菜、4款主菜、2支有氣礦泉水。先黎牛油、餐包,餐包外脆內煙un好鐘意試出簡單的好味道。前菜:雞肉凱薩沙拉、田螺、魷魚圈一併上枱。沙拉芝味濃,沙律菜新鮮爽脆,值得食。田螺面配青草醬有𡁻囗都不錯。魷魚圈軟軟淋配他他醬,很好咬⋯細心位是檸檬用沙布紮起方便客人便用!
主菜出場:雞胸、鱸魚、雲吞、牛漢堡。好吃名次係雲吞、牛堡、鱸魚、雞胸!卡邦尼亞汁既意式雲吞細細🥟粒竟然唔係好漏又夠味,我地四個都讚好吃。牛堡用新鮮牛肉剁成,食牛既姊妹都說不錯👍🏻鱸魚
一般般⋯雞胸係怪怪味,唔推薦😓
初初以為食物份量很少,所以叫3前菜4主菜都不為過,點知😅大家食咗個餐包同前菜,其實已經飽咗7、8成,有姊妹話可能係有氣礦泉水源故😭幸好「仙后」1215-1500既午餐時間完完全係比食客享用,大家可以慢慢吃一直講(其實仲有好多說話未曾講🤣不過人係唔滿足才會繼續追求)
埋單$16xx,整體感覺很不錯,環境101分、服務90分、食物80分👍🏻