2017-05-14
每年會見兩次我呢位閨蜜,次次都傾計傾到聲沙,所以一定要搵個舒服,岩傾計既地方相聚。今次揀左佐敦呢間醉胡爐,以為係小店,點知去到門口時比佢高高既樓底嚇親,座位闊落,而且每張枱中間都有屏風間隔,私密度夠高,可以好好傾計。Macs Draft Beer好淡味既啤酒,容易入口,推介比想飲酒既女孩子們。熊本A5和牛沙律 (半份) $88叫左半份沙律,估唔到賣相係一卷卷。A5和牛好軟滑,生熟度剛好,牛味濃厚,入面包住既菜葉亦都好幼嫩,配上少少陳醋,係一個好好既starter。板燒北海道珍寶帶子配3.6薯蓉 $88擺盤好有美感既小食。北海道帶子十分肥厚,內裡肉質滑得黎有彈性。薯蓉幼滑,帶有松露香味,唔知係咪因為有3.6牛乳既關係,所以口感特別黏稠。帶子調味有點咸,如果可以更原汁原味,食到帶子自身鮮味更好。煙肉廣島蠔卷(上)燒蠔比較難處理,但呢到都燒得剛剛好。日本車厘茄豚肉卷(中)串燒入面我既最愛,每次都會點。 最鐘意酸酸甜甜既車厘茄燒過後特別多汁既口感。燒鵪鶉蛋(下)朋友點既,第一次試燒鵪鶉蛋,好香口。原板海膽燴意大利飯 $168特別期待既原板海膽飯, 黎到時自己動動手將海膽放上,金黃一片好吸引。海
Macs Draft Beer
好淡味既啤酒,容易入口,推介比想飲酒既女孩子們。
熊本A5和牛沙律 (半份) $88
叫左半份沙律,估唔到賣相係一卷卷。
板燒北海道珍寶帶子配3.6薯蓉 $88
擺盤好有美感既小食。
北海道帶子十分肥厚,內裡肉質滑得黎有彈性。
帶子調味有點咸,如果可以更原汁原味,食到帶子自身鮮味更好。
煙肉廣島蠔卷(上)
燒蠔比較難處理,但呢到都燒得剛剛好。
日本車厘茄豚肉卷(中)
燒鵪鶉蛋(下)
朋友點既,第一次試燒鵪鶉蛋,好香口。
原板海膽燴意大利飯 $168
海膽味道鮮甜, 同個意大利飯超夾。
忌廉汁煮既意大利飯,有咬口得黎唔會過硬,粒粒飽滿。忌廉汁十分濃稠,好喜歡。
青檸雪芭
最後以一個青檸雪芭作為呢餐既完美結束。
心裡面覺得好滿足。