早期參加了opening rice 的投選心水自助餐,贏了$100的california pizza kitchen 現金劵,我以為響12 sep前 到此店換取現金劵的,原來拎住封信就可以去食了!當我想換取時先知道,今日又是最後限期,所以今日lunch就在此用餐,原本想與朋友一起分享此優惠的,唯有今日一個先在此獨享,希望下次再以與我的好朋友分享啦!其實依間餐廳聽佢個名就知道食pizza 出名啦,但我更加想試試他的甜品 "朱古力香蕉蛋糕" 今日我的午餐有,烤雞肉沙律set lunch + 朱古力香蕉蛋糕 ,pizza 就留待下次同fd一起再去試!我的set lunch $48 有: 1)餐湯~薏米黃豆湯:湯用料豐富,味道十分濃郁,都幾好飲,不錯不錯!2)主菜~燒烤雞肉沙律:沙律賣相已經十分吸引,好多顏色,未食都已經有滿足的感覺,材料包括:雞肉粒、蕃茄、碎芝士、生菜、粟米片、紅腰豆等,用料十足,不是被d罐頭生果,幾塊菜咁!廚師是有花心機的!讚呀!3)餐飲~咖啡我的甜品~朱古力香蕉蛋糕呀!見到都流晒口水了!此cake單叫都要$58元,平時幾愛都唔捨得叫黎食的!佢係朱古力蛋糕夾了一層香蕉味的醬

我的set lunch $48 有:

1)餐湯~薏米黃豆湯
:湯用料豐富,味道十分濃郁,都幾好飲,不錯不錯!

2)主菜~燒烤雞肉沙律

3)餐飲~咖啡

我的甜品~朱古力香蕉蛋糕呀!

佢係朱古力蛋糕夾了一層香蕉味的醬,面頭再淋朱古力漿再面,朱古力蛋糕同香蕉醬十分配合,有很濃的朱古力及很香漓的香蕉醬!佢再用朱古力醬及黃色的檸檬醬做碟面裝飾,簡直令我食指大動呀!再配埋咖啡,真是人生一樂也!

埋單加一總共$116.1 ,我有張$100現金劵,我只需付 $20 (連小費),就可以有豐富美味的一餐了!

最後,謝謝天父賜我豐富的飲食,十分感恩

• 朱古力香蕉蛋糕