餐廳: 金祥排骨麵
資訊:

2017-09-30 480 瀏覽
星期六瞓醒,差唔多中午,又到食飯時間。唔想煮,咁就同老婆落街搵食啦。不過唔知食乜,萬無目的咁遊蕩,黎到水街。都幾多選擇,經過猜包剪揼決定後,✊vs✌️就入左金祥。呢間野喺水街口,黄底紅字招牌,平時經過都幾顯眼,外面裝潢冇乜特別都係貼滿野食相。但入到去,玻璃枱面木圓枱,懷舊sofa卡位,感覺幾老牌麵店feel。行左一輪,已經好Q餓,喇喇淋坐底睇餐牌,發覺款式都唔少。不過唔洗諗,叫個最多餸既,餓丫麻~我就叫左個牛腩水餃排骨麵,老婆就叫左冬菇雞球排骨麵。見到門口招牌煎餃子張相,一於叫埋啦~個麵黎到時就知大鑊了....原來排骨(即係豬扒)係分開上,即係我地有兩碟。嘩...正呀~好多餸呀~ 個排骨好鬆脆,油味唔濃,幾好~ 水餃大大粒,牛腩夠腍唔怕鞋,雞球又夠入味,份量唔係少~ 兩個食完都真算捧住個肚走。金祥真係唔錯,cp值高,可以翻食。下一次會叫個鯪魚肉腐皮卷試試~

牛腩水餃排骨麵
冬菇雞球排骨麵