2022-10-29
🦀醬油蟹配牛油飯🥚炸蛋梳乎厘🥞韓式薯仔煎餅🍛宫廷九節板🥒韓式涼拌青瓜🥗沙律🔥90日熟成肉眼牛扒🔥調味特級牛肋骨🔥雪花牛肉🍜泡菜豬肉湯🐽韓式豬手(半份)🍶燒酒🔸做咗一輪裝修同改頭換面之後,人氣高檔韓食韓珍Soft Opening啦😍作為一個之前都有食過嘅人嚟講,我會話佢地無論係餐廳氣氛同食物水準都再提升咗半個檔次,絕對係必去😎🔸作為Foodie竟然第一次食醬油蟹,真係羞愧🥹今次食到嘅香濃而不咸,啖啖精華,撈飯食係享受呀!另外炸蛋梳乎厘都係水準之作,將蛋整到似梳乎厘,加上芝士,邪惡之選😈🔸到咗燒肉環節,絕對係精彩!先整個調味特級牛肋骨,油脂分佈較為豐富❤️口感入口即溶;雪花牛肉大理石花紋靚仔,油脂分佈更多!最後到熟成肉眼,熟成之後牛味更香濃,啖啖肉,食肉獸大愛🥰🔸食完燒肉已經好飽,埋尾整個泡菜豬肉湯同韓式豬手真係捧住個肚走🤣好在個泡菜豬肉湯有解膩作用,飲完又可以再食埋個豬手先走😁調味係甜甜地,唔會重口味,再提供咗一個汁可以加強個味道~
🥚炸蛋梳乎厘
🔥90日熟成肉眼牛扒
🔥調味特級牛肋骨
🔥雪花牛肉
🍜泡菜豬肉湯
🐽韓式豬手(半份)
🍶燒酒