呢一間係觀塘嘅哈豆主打台式料理✨ 而且係由台灣人主理嘅 餐廳裝修都好有心思 牆身畫咗啲有台灣著名嘅景點 例如高美濕地 九份 阿里山等等💛✻黑冰河畔溫泉 台式刨冰🍧($98)首先賣相非常之吸引 啲芋圓一粒一粒咁圍住個刨冰同埋真係好大份🤣 個碗有貓耳朵好qq xd令我最印象深刻係佢面頭嘅香芋味雪糕一入口就好香芋頭味同埋好滑~另外佢嘅自製特濃黄豆粉花生奶蓋都好特別 好香黄豆味同埋花生味✨🥜 配埋刨冰同紅荳一齊食意想不到嘅match而且佢嘅刨冰啖啖都係仙草味 又唔會太過甜作為飯後甜品非常之滿足🥰✻浮誇大腸米線($96)香腸(+$20)大腸米線都好大碗 同埋都好多大腸~加埋醋一齊食好惹味😎 另外我哋叫咗香腸同平時夜巿食到嘅台灣香腸一樣味🤤✻蘋果眉妹($38)呢個名好特別🤣 其實係Apple Soda Vinegar~酸酸甜甜咁好開胃✻哈豆鮮果茶($52)好大壺!入邊都好多唔同嘅生果我揀咗少甜 甜度適中💓生果同埋茶呢個配搭冇得輸(*¯︶¯*)✻甘梅番薯條($38)估唔到係粗身嘅番薯條!好食😛 炸到好香口✨面頭有啲甘梅粉 同番薯好夾👍🏻

✻黑冰河畔溫泉 台式刨冰🍧($98)
首先賣相非常之吸引
啲芋圓一粒一粒咁圍住個刨冰
同埋真係好大份🤣 個碗有貓耳朵好qq xd
令我最印象深刻係佢面頭嘅香芋味雪糕
一入口就好香芋頭味同埋好滑~
而且佢嘅刨冰啖啖都係仙草味 又唔會太過甜
作為飯後甜品非常之滿足🥰
黑冰河畔溫泉

✻浮誇大腸米線($96)香腸(+$20)
大腸米線都好大碗 同埋都好多大腸~
加埋醋一齊食好惹味😎 另外我哋叫咗香腸
同平時夜巿食到嘅台灣香腸一樣味🤤

✻蘋果眉妹($38)
呢個名好特別🤣
其實係Apple Soda Vinegar~
酸酸甜甜咁好開胃

✻哈豆鮮果茶($52)
好大壺!入邊都好多唔同嘅生果
我揀咗少甜 甜度適中💓
生果同埋茶呢個配搭冇得輸(*¯︶¯*)

✻甘梅番薯條($38)
估唔到係粗身嘅番薯條!
好食😛 炸到好香口✨
面頭有啲甘梅粉 同番薯好夾👍🏻