2022-12-18
今次嚟到呢間拉麵店又坐返角落位置,餐廳環境比較昏暗,幾啱坐低慢慢談心。上次食「瀨戶內海 - 𧐢湯拉麵」,今次期間限定係「極濃牛骨湯拉麵」可以配A4西冷和牛,成100g㗎!不過呢排係咁打邊爐食咗牛,所以都係叫返個更啱冬天食嘅「極濃雞白湯拉麵」先!✍🏻 /極濃雞白湯拉麵▪️價錢:HK$138▪️美味指數:♥♥♥♥♥睇完menu都心大心細,最後決定呢個店長推介嘅拉麵,見到「極濃」字眼都特別吸引!餐廳話呢個係用原隻雞煮咗8個鐘以上嘅濃厚雞白湯,天然骨膠原就係精華所在,食拉麵同時照顧埋健康同美顏,特別啱女士們食。拉麵有2片雞胸同1片叉燒,雞胸加埋雞白湯一齊食會比較好味啲,仲有一堆炸到脆卜卜嘅牛蒡,真係好好食,我覺得比雞胸更搶鏡呢😝✨✍🏻 /香辣豚骨湯拉麵▪️價錢:HK$98▪️美味指數:♥♥♥♥♡ 平時食拉麵我麻麻哋鐘意食辣味,因為好多時會辣到食唔出個湯式鮮味。今次朋友揀咗呢個,我順便試咗啖,又唔算好辣喎~仲食到個豚骨湯味道🐖✨✍🏻 /日式餃子▪️價錢:HK$38▪️美味指數:♥♥♥♥♡小食揀咗人氣之選嘅日式餃子,1份4件煎餃,煎得幾靚,一如既往咁好味💕✨
✍🏻 /極濃雞白湯拉麵
▪️價錢:HK$138