Odelice! (The ONE)

餐廳: Odelice! (The ONE)
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-07-27 2450 瀏覽
【 充滿水準的法國菜 】🎂因為老公生日,終於有藉口放低兩個仔仔去拍拖食飯喇!難得可以清靜地享受晚餐,所以我揀左間係尖沙咀The One的法式小館 Odelice,和老公一齊感受下充滿水準的法國菜!🥂Odelice 的餐廳佈置簡潔時尚,侍應職員態度親切有禮,令人感到好舒服。🍰我哋今晚點了「法式小館雙人套餐」,有齊餐湯、主菜、甜品和特飲,好豐富好滿足。💕安妮媽咪推介菜式 :🍅蕃茄茴香酒煮蜆蜆的份量足,有好香的蕃茄味,令人食完一粒再一粒。🥩牛脊肉配法國鵝肝牛脊肉啖啖肉,七成熟剛剛好,一口牛配一口鵝肝,味道絶配。配菜的薯蓉好creamy,滿滿牛油香,我同老公都好鍾意食。🍗法國油封鴨腿很高質的法國巧手菜式,鴨腿肉質好幼嫩夠入味,值得一讚係配菜都做得好出色,尤其係羽衣甘藍和蘋果片,完全吸收哂醬汁的精華,好正!🍊甜品我哋揀左「火燄橙酒可麗餅」,侍應會在可麗餅上將酒燃點,好靚好特別,滿足視覺享受。法式薄餅好軟薄,配搭雲呢嗱雪糕和橙肉一齊食,味道好夾好好味!🍹飲品我哋點了檸檬蜜糖薄荷凍飲茶和晴天凍飲茶,兩杯都好清新解渴,可以一解成餐飯的油膩感。
【 充滿水準的法國菜 】

💕安妮媽咪推介菜式 :
🍅蕃茄茴香酒煮蜆
蜆的份量足,有好香的蕃茄味,令人食完一粒再一粒。

🥩牛脊肉配法國鵝肝

🍗法國油封鴨腿