餐廳: 蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室
資訊:

Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【馬來西亞餐 惹味人人啱】有日(。・ω・。)ノ帶咗我去食旺角嘅蘇媽蘇媽。由佢好耐以前開始裝修,其實都想試好耐㗎啦😋 難得有得去食,就當然要介紹吓啦。嗰日真係好好彩,門口雖然好多人排,但唔知點解,我哋等都唔使等就入得去啦🥳(應該係因為佢哋未齊人(?))~我是Menu~招牌砂煲老鼠粉 $88勁香勁多料嘅一兜粉,最重要係佢打埋隻生蛋落去🍳一撈起上嚟,細細個食炒銀針粉嘅記憶即刻返曬嚟。佢啲肉碎同魚乾撈埋一齊,為成碟粉帶嚟鹹香,真係好惹味😋仲要個煲仔勁熱,整到啲好脆口嘅老鼠粉焦出嚟🤓馬來黑叉燒 $92作為叉燒愛好者嘅我哋一見到就即刻嗌咗嚟食🤩 有趣嘅係佢哋係用豬腩肉嚟整,咬落口半肥瘦嘅口感真係一流🥢而佢仲要大大碟,配埋啲老鼠粉一啖一舊真係好好食,佢仲個面仲要真係好脆🤩檳城香炸滷肉卷 $48呢個卷食落都真係得意,雖然係炸物,但又唔會感覺太油☺️ 啲滷肉好似芋泥咁,點埋佢個辣醬就變得好惹味。剩係食到十小辣嘅我就覺得太辣🙈 但食開三小(可以食到小辣)嘅(。・ω・。)ノ就話好好味🐻 仲攞咗嚟撈粉食🤪椰汁斑蘭冰 $36呢杯嘢飲嘅椰汁味好濃🥥 而佢不論係顏色定係入口
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【馬來西亞餐 惹味人人啱】

~我是Menu~

招牌砂煲老鼠粉 $88
馬來黑叉燒

馬來黑叉燒 $92
檳城香炸滷肉卷

檳城香炸滷肉卷 $48

椰汁斑蘭冰 $36
呢杯嘢飲嘅椰汁味好濃🥥 而佢不論係顏色定係入口都好斑蘭,好香,同埋佢真係好夠凍,好想再飲多杯🧃(嗰陣純粹想影人,所以冇特別影啲嘢飲,矇矇哋🙈)

美祿恐龍 $36
最近唔知點解周圍都有美祿恐龍飲,呢間就落咗勁多嘅美祿粉,飲落去真係好足料🍼而佢亦都唔會有出面啲咩唔夠凍嘅問題,不過亦因為太足料,飲到係咁咳(笑)

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻🐻
總分:💛💛💛💛

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:對於未去過馬來西亞嘅我嚟講,呢餐真係令我大開眼界🥸好想過去探吓啲朋友同埋食好嘢🦦
(。・ω・。)ノ:去過馬來西亞嘅我都未喺馬來西亞食過呢啲😛🤣 依家仲未有得去旅行,有得喺香港食到馬來西亞嘅嘢真係幾唔錯☺️

地址:
蘇媽.蘇媽馬來西亞茶餐室 (旺角)
旺角上海街618號地下G01號舖

馬來黑叉燒