𝐵𝑜𝑜𝑘𝑚𝑎𝑟𝑘咗好耐嘅餐廳結果要等到張敬軒都退股,先至的起心肝嚟朝聖一早已經聽朋友講:唔好對食物太大期望反正我都預咗係食個環境,食物味道好係𝑏𝑜𝑛𝑢𝑠最鍾意欣賞餐廳裝潢嘅我,只要有靚靚位打卡已值回門票見到有人盛裝出席、有人特登帶套戰衣嚟換只要你係鍾意𝑉𝑖𝑛𝑡𝑎𝑔𝑒嘅嘢,一定要嚟朝聖呢到每個角落頭都係藝術,影相影到不亦樂乎 外牆係我最鍾意嘅顏色,唔小心襯咗個𝑙𝑜𝑜𝑘😛門口個旋轉門已經超特別,一定要打卡由於我哋𝐿𝑢𝑛𝑐ℎ 𝑡𝑖𝑚𝑒去嘅關係,條路人來人往,想避開途人就要爭取時間影 𝑆𝑡𝑎𝑓𝑓安排咗我哋坐係呢幅彩繪玻璃下面,做背景影相一流啲𝑆𝑡𝑎𝑓𝑓好ℎ𝑒𝑙𝑝𝑓𝑢𝑙,幫客人影相都好積極服務態度都好好,會主動介紹是日餐湯、菜式,仲會傾吓偈、講吓笑 另一邊個天花裝飾相對遜色咗少少,不過勝在有聖誕樹同旋轉木馬 去廁所必經旋轉木馬呢邊,好多人話一定要參觀呢到廁所我只可以講廁所都花咗好大心思,因為成間鋪嘅裝修我都覺得好靚好復古途經廁所要行過長長走廊,呢條走廊都好多人留倩影女廁仲有個小型化妝間,網上見呢個角落都有好多人影相睇相完全唔知呢個位就係喺女廁入面,真係估佢唔到我超鍾意佢個沖廁把手,好
𝐵𝑜𝑜𝑘𝑚𝑎𝑟𝑘咗好耐嘅餐廳
結果要等到張敬軒都退股,先至的起心肝嚟朝聖
一早已經聽朋友講:唔好對食物太大期望
反正我都預咗係食個環境,食物味道好係𝑏𝑜𝑛𝑢𝑠
最鍾意欣賞餐廳裝潢嘅我,只要有靚靚位打卡已值回門票
見到有人盛裝出席、有人特登帶套戰衣嚟換
只要你係鍾意𝑉𝑖𝑛𝑡𝑎𝑔𝑒嘅嘢,一定要嚟朝聖
呢到每個角落頭都係藝術,影相影到不亦樂乎

外牆係我最鍾意嘅顏色,唔小心襯咗個𝑙𝑜𝑜𝑘😛
門口個旋轉門已經超特別,一定要打卡

𝑆𝑡𝑎𝑓𝑓安排咗我哋坐係呢幅彩繪玻璃下面,做背景影相一流
啲𝑆𝑡𝑎𝑓𝑓好ℎ𝑒𝑙𝑝𝑓𝑢𝑙,幫客人影相都好積極

另一邊個天花裝飾相對遜色咗少少,不過勝在有聖誕樹同旋轉木馬

去廁所必經旋轉木馬呢邊,好多人話一定要參觀呢到廁所
途經廁所要行過長長走廊,呢條走廊都好多人留倩影
女廁仲有個小型化妝間,網上見呢個角落都有好多人影相
睇相完全唔知呢個位就係喺女廁入面,真係估佢唔到
我超鍾意佢個沖廁把手,好復古好精緻
老公話男廁有陣臭味,女廁反而冇呢個問題

好啦,講返食物,餐包我麻麻鍾意食,呢到嘅餐包冇咩特別,我食咗一件,其他老公食晒

餐包

餐湯係南瓜湯,好彩唔係稀嘅,呢排飲太多稀嘅南瓜「水」,味道不過不失

南瓜湯

我嗌咗鱈魚柳,魚肉好滑幾好食,但下面墊底啲雜豆食到我不要不要

布列塔尼鱈魚柳,貝類蕃茄醬及辣肉腸泡沫

老公嗌咗雞胸,連冇咩要求嘅佢都話味道好一般,個賣相都麻麻地吸引

黃油雞胸配巴馬芝士,香滑薯蓉及雞肉汁

餐飲我嗌咗𝑀𝑜𝑐ℎ𝑎唔洗加錢,反而朱古力要加錢

𝑀𝑜𝑐ℎ𝑎

最後嗌咗個檸檬忌廉配雜莓,老公話好滑,佢超鍾意
我食得酸都覺得有啲酸,唔食得酸嘅朋友,建議你嗌其他

檸檬忌廉配雜莓

用餐時間都好充足,我哋𝑏𝑜𝑜𝑘咗𝟷𝟹:𝟶𝟶,𝟷𝟺:𝟶𝟶 𝐿𝑎𝑠𝑡 𝑜𝑟𝑑𝑒𝑟,𝟷𝟻:𝟶𝟶要交枱,慢慢食完飯,都仲有好多時間俾你打卡影相
如果係 紀念日/生日/閨密聚會 都好啱嚟呢到打卡留倩影,一嚟好𝑔𝑟𝑎𝑛𝑑,二嚟附近好多酒店,𝑠𝑡𝑎𝑦𝑐𝑎𝑡𝑖𝑜𝑛慶祝完嚟仙后食個𝑙𝑢𝑛𝑐ℎ再慶祝多次,而且𝑙𝑢𝑛𝑐ℎ每個人$𝟹𝟶𝟶有找
但普通食個飯就唔太建議嚟呢到,畢竟啲味道真係麻麻,可能咁啱今次個𝑚𝑒𝑛𝑢啲嘢唔太啱食,見之前個𝑚𝑒𝑛𝑢有牛,我哋嘅首選一定係牛,可惜轉咗𝑚𝑒𝑛𝑢🥲
紀念日
檸檬忌廉配雜莓