位於油尖旺區女人街中嘅一間西式餐廳小店,以平民價,出售性價比高嘅威靈頓牛扒🤤成個威靈頓牛扒 lunch set 都只係$98😍無加10% service charge 🤓 而且味道都唔差😌不過食嘅人都比較多,平時見門口都排左唔少人,今次就好好彩,見到門口無咩人等,我第一時間沖入🤪先由佢地個白湯講起,佢地嘅白湯唔會太稀,亦都唔會太 “杰” ,香濃嘅奶味😋唔喊又喊淡,飲落去岩岩好,忌廉湯入邊有好豐富嘅素翅,提升了忌廉湯的口感😋😋我幾鐘意個湯👍🏻hahaha然後就到今日嘅主菜,威靈頓牛扒五成熟,要製作一個威靈頓牛扒係唔容易嘅,特別要控制佢係五成熟嘅時候都唔簡單,金黃酥皮,嫩紅牛柳,一刀切開,湧現牛柳與蘑菇嘅香氣,而且食落去都比較多汁唔會好乾🥰 最鍾意食威靈頓牛扒嘅原因就係佢一啲都唔肥,成塊牛都係牛柳🥩,係無肥膏都無牛根嘅情況下,都可以令到塊牛柳唔硬唔乾,仲好多汁👍🏻😋😋仲要係熱嘅👍🏻 我都想知佢點整😂😂威靈頓牛扒餐(配薯菜)💰$98

威靈頓牛扒
忌廉湯