自從上次係銅鑼灣食完炸雞,朋友話上左癮想再去食😂今次就同佢黎到尖沙咀K11 Art Mall一間韓國料理餐廳到食飯~原來呢到係集合左5個品牌既一間餐廳,包括主打炸雞既Nene Chicken,主打韓國粥品既Juk Story,主打韓燒既Modern Majang BBQ,布帳馬車熱炒主題Jang Pocha,同埋韓式中華料理既Gonghwachoon~◦ 炸雞四重奏 ($158)來自NENE CHICKEN既無骨雞件8件,每款口味有2隻,包括招牌、韓式甜辣、白郡主、蒜香醬油😍個人覺得4款炸雞口味都各有特色,肉質都嫩滑而且炸粉唔會好厚;我最鍾意就係韓式甜辣,甜甜辣辣咁感覺最好味😆◦ 章魚醃辣白菜粥 ($92)粥係來自Jukstory既出品,使用韓國直送食材😍呢份粥其實同平時中式既粥唔同,基本上冇咩水,反而有d似一份好多汁好濃稠既飯,不過口感都唔錯既;章魚份量唔算多,整體味道係微辣,都唔錯🤣餐廳環境都唔錯,即使有燒肉都唔會感覺好大陣味;不過餐廳限時90分鐘,同朋友食到差唔多就要走了,冇得坐耐d傾計😢最後提一提,我地係星期五大概6:30左右拎位,到接近7點已經要等位啦~想食既朋友可以預番時間

炸雞四重奏 ($158)

◦ 章魚醃辣白菜粥 ($92)

餐廳環境都唔錯,即使有燒肉都唔會感覺好大陣味;不過餐廳限時90分鐘,同朋友食到差唔多就要走了,冇得坐耐d傾計😢最後提一提,我地係星期五大概6:30左右拎位,到接近7點已經要等位啦~想食既朋友可以預番時間過黎😆

📍The JANG - Pocha & Korean Cuisine| @thejang_hk
尖沙咀河內道18號K11 Art Mall 1樓107號舖