19.6K
尖沙咀韓牛燒肉放題🔥90分鐘食到飽
mandy.or
2025-10-20
關注
開始有啲秋意,係時候嘆返啲暖笠笠嘅嘢,一於去食韓燒啦🥩!LV.4 90分鐘烤肉放題🔥│ $368起 (假日會貴啲)放題分咗4個等級,主要睇食咩肉。由炸雞、豬肉、牛肉,去到韓牛;最平嘅炸雞放題只係$169🍗。Level越高,小菜選擇都會越多🤤。LV.4 已經包晒全部肉類!♥ 1++ 韓牛肉眼 🥩🌟金色牛牛上枱都幾有氣派🐄!韓牛肉質係偏瘦一啲,食落比較有咬口,味道帶啲奶油感,但又唔會太油。就咁燒嚟食定係整生菜包都正🥬!(留Quota食韓牛,今次冇特別嗌五花肉)♥ 牛肉壽司店員會幫你即刻燒🔥燒到啲飯都有啲焦香咁係好味喎👍🏻!塊牛肉好薄,食落有啲似和牛咁嫩口,肉味都濃郁!♥ 炸雞🍗8款口味任食每款嗌咗一嚿試吓最好味都係蒜香醬油,甜甜哋好惹味🫶🏻♥ 海膽炸蝦飯卷 ( 海膽味唔太岀但好味) ♥ 生拌牛肉♥ 烤芝士年糕片 ( 經典小食🇰🇷煙煙韌韌)♥ 韓牛餃子湯 ( 好大隻 皮薄餡鮮味🍲)♥ 火山芝士泡菜炒飯 ♥ 韓式炒粉絲 ( 夠乾身、唔油👍🏻 )♥ 雞蛋卷其實仲有泡菜湯、冷麵、炸醬麵、魚糕湯等等,不過已經食唔落 (好廢🙈)!♥ 韓國烤鰻魚 │ 追加 $38@1原來即烤係可以咁爽脆😳,仲食到魚嘅膠質同少少幼骨嘅質感,不過$38蚊嚿係有啲奢侈🤏🏻查看更多
yantung117
HK竟然有韓牛放題!!
yantung117
2025-08-24
4K 瀏覽
關注
尖沙咀K11人氣韓式餐廳-The JANG最近推出左一個丈癲放題套餐!!竟然以$338呢個價錢享受到韓牛放題!! 本身韓牛出口量極稀少,所以價錢都唔平.所以$338任食絕對係香港最抵.除左韓牛外$338 Lv 4套餐仲有炸雞同各款韓食./Lv 4套餐韓牛排盤l豬肉牛肉拼盛l炸雞l韓食放題放題共有4個Lv套餐 套戲價格$149(Lv 1)-$338(Lv 4)係咁多款牛品種入面我自己最愛一定係韓牛韓牛肉質細嫩又富牛香 大理石花紋分佈平均但入口唔會過重油膩感 油脂甘香第一round仲有店員親手燒比你食除左韓牛外亦有其他同樣高質嘅豬肉牛肉拼盤韓式炸雞一共有8款口味 要食齊8款口味唔好猶豫食Lv4套餐!火雞香脆而且內裏充滿肉汁 啖啖肉超正!/韓食講得出嘅經理韓食menu內都有齊!食完燒肉當然要點返個泡菜湯同水冷麵Lv1-4入都可選配牛肉壽司。生拌牛肉。海膽炸蝦飯卷。烤年糕片。韓牛餃子湯。包肉韓式前菜。冷麵必定要點牛肉壽司!!即場火炙 熱辣辣入口充滿牛脂香氣包肉韓式前菜都推薦 配肉食減輕油膩感!!可以經續挑戰各款肉生拌牛肉醬汁酸酸甜甜好開胃查看更多
韓牛排盤
cyrus1818
2025-08-01
6K 瀏覽
關注
這間韓國餐廳位於尖沙咀K11購物藝術館內,匯聚知名韓食品牌,包括Nene Chicken、馬場洞烤肉專門店、Juk Story及恭合春等,提供多元化的韓國地道美食。店內環境寬敞舒適,裝潢充滿韓國元素,有壁畫、塗鴉及霓虹粒作裝飾,窗邊更能欣賞街道美景。最近推出90分鐘任飲任食放題,有四級別選擇,可品嚐到韓牛、烤五花肉、炸雞、韓食及牛肉拼盤等,可享用無酒精飲品,亦可升級酒精飲品。LV4韓牛燒肉放題 - $338/位(星期一至四)星期一至日供應,需提前預約6:30PM或8:00PM韓式前菜有沙律菜、涼拌通菜、韓式泡菜及醃茄子等。韓牛拼盤用整隻栩栩如生的金牛盛放著。1++高級韓牛由侍應代勞燒烤,口感與和牛大有不同,同樣豐富細膩的油花分佈均勻,有豐富肉汁和濃郁肉味,肉質較緊實,風味更濃厚。豬肉牛肉拼盤同樣有韓牛肉,有爽脆彈牙的豬頸肉富油香,還有肥瘦相間的五花腩,油潤而不膩。牛肉壽司席前以炙燒,外表微焦,內裡鮮嫩多汁,油脂充分激發微微滲出,有誘人的焦香。生拌牛肉新鮮牛肉切粒嫩滑有微微嚼勁,能感受到牛肉的原始鮮美,有清甜的青瓜及白蘿蔔,還有層次豐富的調味醬。海膽炸蝦飯卷鋪滿豐腴的海膽滑溜得幾近即化,韓式飯卷包裹著酥脆的炸蝦爽滑彈牙,還有多款蔬菜,入口清新輕怡。韓牛餃子湯整隻韓式餃子紮實有嚼勁,包裹著韓牛餡鬆軟多汁,清爽的高湯好鮮美。炸雞八款口味的韓式炸雞,包括招牌、蒜香醬油、元祖初雪、白郡主、韓式甜辣、初雪、咖喱及大蔥炸雞。經過兩次油炸,炸衣特別酥脆香口,咬開嫩滑多汁而不柴。包肉韓式前菜香甜多汁的白蘿蔔放在滑嫩的昆布,再加入爽脆的醃青瓜及富彈性的辣味生魷魚,卷著燒好的牛肉或豬肉,鹹甜交織好惹味。烤芝士年糕片香脆的紫菜卷著煙韌軟糯的年糕片及半溶化的芝士。包飯菜新鮮翠綠的生菜可包著牛肉。梅子茶鹹酸甜味較重,有清爽的碳酸氣泡。紅醋茶酸度適中,圓潤又有些許甜味。查看更多
+ 26
eatplay
韓牛燒肉放題,真正高級韓燒體驗
eatplay
2025-07-20
5K 瀏覽
關注
如果你係一個對燒肉有要求😌又想歎高級韓牛嘅朋友🥩呢間確實值得一試😍絕對係肉食控嘅天堂😇$338就可以歎到呢個Level嘅韓牛放題😚我覺得係物超所值😋啱晒成班朋友聚會或者慶祝🤩放題星期一至日都有😛由於新鮮韓牛需要預訂😚所以記得一定要提前預約🥳唔好臨時Walk-in入去🙃因為唔Book係食唔到㗎😆🕰️ 90分鐘韓牛燒肉放題一入座就即刻感受到陣陣牛肉香🐮個Menu真係唔係講笑🤩韓牛、烤五花肉、炸雞、韓食、小碟拼盤任你食🥳有LV1至LV4嘅韓食自由配搭😏完全唔怕食到悶😎🥩 韓牛質素一流最驚喜一定係個厚切韓牛🥰油花分佈靚到不得了😍燒完入口即溶,肉味濃郁😋唔洗任何醬汁已經夠香🤩🍗 Nene Chicken炸雞除咗韓牛之外😎呢度仲有Nene Chicken 炸雞放題🍗全場八款唔同口味任食😛無論你鍾意甜辣、芝士、咖喱定蒜香,樣樣都有🥰全部炸雞都係即叫即炸😚皮脆肉嫩,熱辣辣送上枱😏啖啖都滿足,炸雞控一定唔可以錯過😍🍲 地道韓食小碟配菜方面有牛肉壽司、韓牛餃子湯🍲仲有海膽炸蝦飯卷、辣炒魷魚等🦑生拌牛肉,樣樣都做得好正宗😌唔係得個樣咁簡單😙真係有韓國地道嘅味道😉查看更多
Charlotte Yiu
頂級1++ 韓牛燒肉放題
Charlotte Yiu
2025-07-08
關注
呢間餐廳匯聚五大知名韓食品牌,包括香港首個韓粥品牌「Jᴜᴋ Sᴛᴏʀʏ」🍲、百年歷史中華料理「恭合春」🍜、國際知名香脆炸雞「NᴇNᴇ Cʜɪᴄᴋᴇɴ」🐥、濕成熟成韓牛烤肉「馬場洞烤肉專門店」🥩、布帳馬車熱炒美饌 「Jᴀɴɢ Pᴏᴄʜᴀ」🥘🇰🇷Lv4韓牛燒肉放題($338)💗韓牛拼盤選用1++韓牛西冷,韓牛佈滿大理石油脂花紋,肉質軟嫩Juicy,肉味濃郁同時有豐富油脂香🥩👇🏼除咗可以任食高級韓牛,仲有超過30款經典韓式料理、韓式炸雞同飲品吃到飽,以下🔟款係最值得Encore💗牛肉壽司大大片韓牛覆蓋壽司飯,非常吸晴😍店員即席火炙韓牛壽司至5成熟,牛肉粉嫩柔軟,肉味香濃🍣💗韓牛餃子湯韓式韮菜豬肉餃子大大隻,皮薄餡滿,放係清甜鮮味嘅高湯入面,最後以韓牛肉碎同雞蛋絲點綴🥟💗生拌牛肉生牛肉切成細粒,拌以雪梨、三文魚籽、青瓜絲同酸汁,夠哂酸爽開胃🐮💗海膽炸蝦飯卷紫菜飯卷包住炸蝦、雞蛋、青瓜絲、牛蒡同醃黃蘿蔔,最畫龍點晴係面頭放滿鮮甜嘅海膽同三文魚子,夠哂足料🍤💗烤芝士年糕片韓國老闆教咗個新食法,就係將烤年糕片同烤Mozzarella芝士,連同紫菜、酸漬蘿蔔同韓牛夾住一齊食,口感好豐富,味道亦出乎意料地夾🧀💗包肉韓式前菜一共有4款韓式伴菜,分別有辣醬魷魚、酸漬蘿蔔、辣拌蘿蔔同醃漬芝麻葉🍱💗白郡主炸雞韓式炸雞炸得外脆內嫩,裡面滿滿肉汁🍗面頭淋上軟滑Creamy嘅乳酪醬同洋蔥絲,酸酸甜甜唔會膩🧅💗蒜香醬油炸雞呢款係悲傷小姐最鐘意嘅炸雞口味,香甜嘅醬油配搭濃郁蒜香,非常惹味🧄💗梅子氣泡酒+($58)💗高级覆盆子酒+($58)查看更多
+ 10
超抵1++韓牛西冷放題 仲有多款韓式料理
RheaChim
2025-09-18
關注
❀ The JANG - Pocha & Korean Cuisine #尖沙咀 ❀❗超抵1++韓牛西冷放題 仲有多款韓式料理❗——————————————————K11一樓匯聚咗五大知名韓食品牌,今次嚟到韓式燒肉店The JANG❣️推出$338 90分鐘超抵Lv4韓牛燒肉放題,可以任食1++韓牛西冷🐮及超過30款經典韓式料理、韓式炸雞同飲品😚.韓牛質素高一向不容置疑,而且出口量極低,佈滿大理石油脂花紋,肉質軟嫩又唔會太肥膩,肉味仲幾濃郁😜另外亦有其他牛肉及豬肉拼盤。.另外推薦席前以炙燒生牛肉壽司🍣、牛肉他他及海膽壽司。餐廳更提供多款傳統韓式料理,包括泡菜鍋、炸醬麵、玫瑰醬炒年糕、炒魷魚、水冷麵等,基本上平常見得到嘅韓式料理都有。仲有烤年糕片配芝士🧀煙煙韌韌都幾正。.重點推介韓式炸雞🐔包括招牌、蒜香醬油、元祖初雪、白郡主、韓式甜辣、初雪、咖喱及大蔥炸雞🍗,要食齊8款口味!炸雞水準俾想像中高,經過兩次油炸,皮脆內嫩,啖啖肉超正!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 韓牛燒肉放題 $338——————————————————✨整體味道: 4/5 ✨環境裝修: 3.9/5✨服務態度: 3.8/5✨性價比: 4.2/5✨再訪興趣: 3.9/5 .💞整體來講$338可以無限食韓牛放題真係幾抵,仲有多款韓式料理及炸雞選擇,非常豐富!查看更多
+ 7
mochicouple_hk
🇭🇰未食過唔好話識食韓牛
mochicouple_hk
2025-08-26
關注
韓牛腸三鍋($598)🥩 1. 韓牛小腸呢個真係「腸」中極品!🔥 韓牛小腸一上枱已經聞到香氣撲鼻,賣相金黃油亮,入口先係外脆內嫩,跟住就爆出香濃嘅牛脂味🤤。食落完全唔覺得膩,反而愈嚼愈香!韓牛小腸加埋特製韓式醬汁一齊食,鹹香辣勁夠味!🥩 2. 1++ 韓牛肉嚟到呢度一定要試韓牛最高級別嘅1++!😱 一睇油花已經知有幾靚✨,粉嫩到心動😍。燒完入口即化,油香同肉汁一齊爆開,牛味超濃郁!咬落仲帶少少甜味,完全唔需要加咩醬汁,原味已經夠正💯🥩 3. 封門柳封門柳(Hanging Tender)係牛肉中最少量嘅部分,肉質緊實又帶嫩,真係寶藏級食材💎!呢度煮法令封門柳保持到肉汁,咬落去有層次感,肉味厚實但唔韌👏。啲筋位處理得好好,食落仲有啲嚼勁,牛味濃到心入面💥🧀🌶 4. 火山芝士泡菜炒飯炒飯先用蛋漿做底嚟上菜,店員將啲炒飯倒落個鍋上面,再攤薄鋪勻。泡菜酸辣味好突出,辣度適中,唔會蓋過其他味道,反而提升整體層次。再喺炒飯頂層灑上紫菜絲和芝士碎,芝士伴隨餘熱慢慢溶化,帶來濃郁奶香同煙韌口感,紫菜絲添多啲鹹味同海味,為味覺加分。最後店員會將碟炒飯砌成心形,細節位用心,食得開心又食得體面。係Modern Majang必點招牌,真係值得一試🍉🥂 5. 西瓜梳打呢杯西瓜梳打真係夏日神器☀️,鮮紅色超吸睛😍。入口先係清新西瓜香,之後帶少少氣泡,飲完成個人即刻chill爆🧊。好啱同朋友一齊輕鬆聚會邊食邊飲🍉🫖 6. 西瓜烏龍茶呢杯就係「無酒精版清爽之王」🙌!西瓜嘅甜香+烏龍茶嘅清香,撞埋一齊出奇地夾!飲落唔會膩,反而好解膩,特別係食完濃味牛肉之後飲一啖,瞬間refresh❄️⸝⸝‪⸝♡ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ʕ´•ᴥ•`ʔ ‧˚🌟想知道更多美食🤪記得follow@mochicouple_hk啦😍🎉📸📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓107號舖🚇 港鐵尖沙咀站N4站出口,步行約4分鐘查看更多
Soso22soso
尖沙咀韓食
Soso22soso
2025-08-23
關注
位於尖沙咀繁華地段的The Jang店內裝潢時尚,氛圍輕鬆適合年輕人聚會。餐廳主打韓式炸雞、麵食等,菜式色香味俱全,讓人一試難忘。招牌菜「炸雞四重奏」是必點之選,包含四種口味:原味、甜辣味、蒜香醬油同creamy &crunchy。炸雞外皮酥脆,肉質鮮嫩多汁,每款醬料都獨具特色。辣味炸雞微辣開胃,蒜香醬油濃郁誘人。搭配冰涼啤酒,完美解膩,適合分享。另一款是「炸醬麵」,採用韓式黑豆醬,濃稠香醇,配以爽口黃瓜絲與軟嫩豬肉丁,麵條彈牙入味。醬料鹹香適中,帶有微微甜味。查看更多
aleung0717
再遇好味韓烤
aleung0717
2025-08-05
關注
在這幾年間,日本燒肉流行香港,在年青時我常去吃的韓國燒烤放題,原來已經沒問津了很多年。最近在家附近,行逛了一間韓國超市,見到韓國人常吃的冷盤前菜,各式各樣,再想起吃韓國燒烤時必有的前菜,即時又抽起我吃韓國燒烤的食慾了。今天晚上,就相約了女兒,來到尖沙咀K11購物藝術館,光顧一間叫馬場洞烤肉專門店 The Jang,吃這店$338一位的90分鐘韓牛燒肉放題,解解我這個韓國燒烤的慾望。這個韓牛BBQ餐,除了韓牛之外,還有烤五花肉、炸雞、牛肉併盤及韓食供應,無限添加。而我的至愛韓式包肉前菜、韓國泡菜辣味魷魚等也有好幾款任點任吃。韓牛併盤,其肉質比日本和牛更有嚼口,油花比和牛不相伯仲,而肉味比較和牛更是濃郁,適宜口裡慢慢細嚼,去感受每一片高級韓牛與別不同的牛味。這個韓牛燒肉放题帶來有四款小吃,有牛肉壽司、韓牛餃子湯、生伴牛肉、海膽炸蝦飯卷。店員來到,即時以火槍炙熟壽司上的牛肉,澎湃火海一輪儀式感打咭之後,即時將還燙熱的壽司放入口裡細味,有被服侍的感覺。其餘三款的小吃,也做得精緻,與牛肉壽司一樣,一啖一口,送進胃裡。豬肉牛肉併盤卻是延續今晚燒肉的誘惑,醃過的韓牛味道不錯和嫩滑,加點韓式麵豉醬更加惹味。炸雞我們點了每款各一件,去感受一下不同的風味,這晚一共吃了八款的韓式炸雞。味道有招牌味、蒜香醬油味、元祖初雪、白郡主味、韓式甜辣、初雪、咖哩和大蔥炸雞共八款。我認為八款當中,韓式甜辣和招牌比較好吃,可能是先入為主了香港市面上售賣著的炸雞吧,其餘的細味之下,也是充滿著韓國特色和風味。餐牌也有其他好幾款的韓食,例如烤芝士年糕片、魚糕湯、炒年糕等,皆是垂涎欲滴的韓國美食,也是不能錯過的選擇。查看更多
+ 16
michellemy121
$338任食1++頂級韓牛!! 韓燒控注意!!
michellemy121
2025-07-31
1K 瀏覽
關注
上星期同朋友去咗一間超高CP值嘅韓國燒肉放題餐廳,最震撼係$338就可以任食韓國1++頂級韓牛,真係平過我之前喺韓國馬場洞食嗰啲高級韓燒,質素絕對唔輸蝕!⁡⁡💡必食亮點:🥩🔥1++韓牛任燒:油花分布極致平均,入口即溶但唔會過膩,肉質彈牙有層次,燒到五成熟最啱,肉汁鎖得剛剛好。⁡‼️超過30款韓式料理任食:款款都夠地道,配肉一流。其中以下幾款我尤其推薦👍🏻⁡❤️生拌牛肉:細粒生牛肉配雪梨、三文魚籽、青瓜絲同酸汁,酸爽開胃。💚包肉韓式前菜:4款小碟(辣魷魚、酸蘿蔔、辣蘿蔔絲、芝麻葉)配燒肉一流。🧡海膽炸蝦飯卷:炸蝦紫菜卷鋪滿鮮甜海膽+三文魚籽,足料又邪惡。🤎辣炒魷魚:惹味微辣,好下飯。💛玫瑰醬炒年糕:煙韌香辣,帶淡淡花香,好特別。⁡🍗NeNe Chicken炸雞:八款唔同口味任食無論鍾意甜辣、芝士、咖喱定蒜香,樣樣都有(特別推介😋甜辣同初雪口味)全部炸雞即叫即炸送上枱外脆內嫩,醬汁夠掛身,甜辣平衡得好,絕對係配燒酒嘅最佳拍檔。⁡📅溫馨提示:放題星期一至日都有但韓牛每日新鮮供應,數量有限一定要提前電話或網上預約Walk-in係食唔到1++韓牛㗎!!⁡呢間韓燒餐廳真心推介畀肉食愛好者,$338可以食到呢個質素嘅韓牛,真係冇得輸。無論約會、朋友聚餐、定慶祝節日都啱晒,記得提早Book位,唔好錯過!查看更多
韓牛燒肉放題
Wincyholic
2025-07-21
1K 瀏覽
關注
Hanwoo BBQ Party🥳 瘋狂吃頂級1++韓牛燒肉😍🥢..韓國🇰🇷 頂級1++韓牛燒肉放題🥢,係尖沙咀K11 Art Mall 就可以吃到了‼️ 燒肉放題 $398 【限時優惠 $338】 (星期一至日) 90mins 韓牛+烤五花肉+炸雞+韓食+牛肉拼盤放題😍。第一等級✨【韓牛拼盤】一次過瘋狂吃盡~(韓牛1++、西冷 & 封門柳),韓牛相對肉質彈牙、有嚼勁,且油花分佈均勻,入口後油脂香氣豐富,是你的菜嗎❓其中更要🔸必吃:韓牛壽司、韓牛餃子湯、生拌牛肉、海膽炸蝦飯卷,CP值高是必吃的喔。第二等級✨【豬肉牛肉拼盤】 (豬頸肉 豬花腩)泡菜湯、冷麵、烤芝士年糕片、包肉韓式前菜、辣炒魷魚、大蔥泡菜、包飯菜所有韓式料理🍱通通任吃:炸醬麵🍜、魚糕湯🍲、初雪薯條🍟、韓式炒粉絲、辣炒年糕、玫瑰醬炒年糕、雞蛋卷、炸雞 (更有8款口味)🐥:招牌炸雞、韓式甜辣、蒜香醬油、初雪 (芝士)、元祖初雪、咖喱、白郡主 (白汁)、大蔥炸雞,亦都可以一一嚐盡!飲品方面:有一般汽水、梅子茶、紅醋茶☕️,仲可以升級享受+$58 each 酒精飲品 (梅子氣泡酒 (食牛前開胃ew & 高級覆盆子酒 (食後減膩感),微醺吃肉肉更過癮呢❤️!仲唔捉埋身邊朋友仔~來瘋狂吃韓牛1++ 肉肉🥩🥢🥳 cheersss🍸🍹🧉🥂🍾✨..×××××ש尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓107號舖..查看更多
請問沒有+1服務費嗎,看你的結賬單沒有服務費這項
2025-07-28
回覆
bobochow_
九周年CP值超高放題✨$179任食炸雞,韓食同五花肉‼️
bobochow_
2025-05-12
關注
呢間韓式餐廳匯集5大知名品牌🇰🇷為慶祝九周年 推出CP值超高放題✨$179任食炸雞, 韓食同五花肉‼️.📌K-Style BBQ Party $179✔️90mins烤五花肉+炸雞/韓食放題(逢星期二同四供應).招牌馬場洞熟成五花肉 勁厚切 層層相間🥓甘香爽嫩富豬肉鮮香🐷燒至兩面焦脆 用生菜包 清爽解膩🥬肥仔啲 點落芝土火鍋(+$9) 鹹香濃郁 軟綿拉絲 超滿足🫕.唔少得Nene Chickenhk炸雞🍗全部大大件 炸皮勁酥脆 乾身唔油 無骨啖啖肉🔥有8款口味🔍除左經典招牌同韓式甜辣🌶️惹味香口之選推介蒜香醬油, 咖哩同大蔥🍛🧄特別啲嘅有鹹甜芝士初雪🧀升級版元祖初雪🌿同酸甜白郡主🤍.唔少得經典韓式地道小食🙌🏻多款韓式魚糕 大大串 Q軟煙韌🍢辣炒年糕辛辣惹味🌶️玫瑰醬炒年糕濃滑creamy 沾滿軟糯年糕 正🌹呢度嘅炸醬麵係聯成「恭合春」 麵條爽滑煙韌 醬汁鹹甜香濃🍜初雪薯條外脆內軟綿🍟芝士控唔好錯過芝士香腸同粟米🧀🌽雞蛋卷好軟滑🥚韓式飯卷內餡飽滿 口感豐富🍙.❤️‍🔥3人同行送一客芝士火鍋(+$9) / 迷你豬手(+$19)豬皮爽彈 滿滿骨膠原🐷❤4人同行送薯仔排骨湯(+$29)排骨炆得軟腍入味🍖湯頭濃郁得嚟唔重口味🤎仲配有爽滑薯粉同西洋菜 超索湯🍜🥬.仲未夠喉 可以升級牛肉拼盤放題🐮有菲力牛扒, 霜降牛肉同封門柳 堅高質💯仲有醬油蟹配飯(+$129)超多膏 甘香鮮嫩🦀汽水就每罐$1🥤.如欲查看相關食物相片 可查閱本人已上傳之影片🎦查看更多
jacko526
足料抵吃韓國料理
jacko526
2025-04-18
關注
尖沙咀K11 Art Mall 有間餐廳集合咗幾間韓國知名韓食品牌提供多元化的韓國地道美食,呢間餐廳就係「The Jang」,餐廳入面設計幾時尚,有壁畫塗鴉及霓虹粒裝飾等充滿韓風,空間都好大,有唔少坐位,坐得舒服😌。連週末都有不同套餐優惠有韓燒烤肉,韓式火鍋,特選The Jang 二人套餐,真係幾多選擇,梗有一款啱你心水,我就試咗特選The Jang 二人套餐($318),有兩個主菜,一個小食同兩杯水果梳打,都幾抵食。下單後,店員送上前菜泡菜、醃蘿蔔、豆皮重可以refill添,泡菜同醃蘿蔔都唔錯,我哋都有encore 😬。石鍋拌飯(魷魚)熱辣辣石鍋拌飯上枱,拌飯除咗有魷魚,重有菠菜、冬菇、翠玉瓜、豆芽等等拌菜,撈埋一齊食又幾好味。芫島鮑魚粥 +$15個芫島鮑魚粥都有唔少鮑魚粒粒,足料,個粥調味道幾好。韓式甜辣烤雞 有少少辣的烤雞炸得幾脆,雞肉嫩滑多汁好好味。水果梳打(兩杯)叫咗西柚同杧果梳打,兩款味道清新,滿滿水果香氣。查看更多
韓式前菜
莞島鮑魚粥
mmyungren
🥳無意中食到呢間韓國菜😆絕對比預期好味😍
mmyungren
2025-04-15
2K 瀏覽
關注
平時對商場嘅餐廳唔敢抱好大期望因為都知係連鎖餐廳🍴不過呢間水準的確唔錯🥰一嚟當然有前菜,個人比較鍾意食芽菜💯嘢食方面首先叫咗招牌炸雞🍗因為大家都唔係好想食辣嘢炸粉唔厚,新鮮炸起十分脆口😍係有少部份雞肉比較韌食落唔會好咸,如果再熱啲就好啦🥰跟住就有呢個芝士牛肉炒年糕又係唔辣嘅版本😆整得幾特別不過牛肉就比較碎年糕煙煙韌韌配埋芝士都幾夾☺️最後就叫埋呢個魚糕湯🥰最鍾意呢個,因為實在太足料啦😆!啱鍾意食比較淡味嘅朋友對呢間餐廳整體感覺唔錯👍🏻服務方面都好貼心☺️ 朋友聚腳好地方🥰查看更多
招牌炸雞
芝士牛肉炒年糕
魚糕湯
魚糕湯
bigmouth_foodiehk
尖沙咀韓燒:無視卡路里嘅四月狂歡!
bigmouth_foodiehk
2025-04-03
2K 瀏覽
關注
終於等到呢個長假期多到爆嘅四月啦!今次決定同班friend一齊放飛自我,唔理卡路里殺到尖沙咀呢間韓燒店大擦一餐。呢間由韓國廚師主理嘅老字號,我哋幫襯咗好多年,食物選擇多之餘,位與位之間又夠闊落,坐得舒服!Premium牛肉拼盤個拼盤集合咗店內最hit嘅四款牛肉:極級霜降牛肉、牛隔肌、菲力牛扒同調味牛肋排肉。最貼心係餐牌會詳細講解每款肉嘅口感同牛味濃度,等你可以按自己喜好決定燒烤次序。如果驚自己手勢唔好(或者純粹想懶),仲可以叫店員幫手燒,服務真係冇得彈!章魚大蝦豬五花腩鍋呢個係釜山名物嚟㗎!一上枱個賣相已經嚇親人——顏色配搭靚到好似幅畫咁!店員倒入濃湯,等所有材料煮熟之後,就開始剪開隻巨型章魚。章魚肉質Q彈得嚟完全唔韌,大蝦又爽又鮮甜,真係啖啖肉!等五花腩慢慢煮熟後,啲豬油滲落湯度,成個湯頭即刻鮮味爆棚,簡直係滿分之作!今餐完全體現咗「假期就係要放肆」嘅精神,下次長假一定要再encore~查看更多
+ 2
牛肉拼盤