【離島區】【Banchan & Cook】朋友生日但我陪唔到佢,希望同佢食啲佢中意嘅,適逢東薈城韓國餐廳 Banchan & Cook 出咗幾款 Hello Kitty 主題食物,佢想試,我姑且捨命陪君子。不過真係好耐冇嚟呢頭,原來開咗咁多餐廳,得閒都要過嚟寫吓嘢喎。叫晒三款 Hello Kitty 主題嘅嘢,首先係 $152 嘅「火龍果醬炸雞蛋包飯」,炸雞唔錯,大件得嚟雞肉都滑,只係個火龍果醬有啲九唔搭八,唔知咩味嚟。蛋包飯幾可愛,係 Hello Kitty 瞓低冚住張被咁嘅樣,當然啲蛋係張被啦。而味道上個蛋包飯係有驚喜,隻蛋勁滑有蛋香,生熟度處理得啱啱好。而 Hello Kitty 上面嘅粉紅色裝飾係火腿嚟,都幾好。之後到 $122 嘅「蘋果批與牛角包窩夫」,兩樣嘢都整得幾好食,旁邊仲有肉桂脆脆,撈埋好香焦糖味。嘢飲有 $62 嘅「香甜蘋果紅豆奶昔」,睇個名就知出事, 飲落更加出事,好難飲,本身我已經唔中意紅豆架啦,只係面頭啲曲奇好啲。叫多份 $182 嘅「醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜」七件,估唔到又幾好食,唔撈醬都可以。今次呢餐用咗 Openrice 訂枱所以主餐牌有八折,Hell

今次呢餐用咗 Openrice 訂枱所以主餐牌有八折,Hello Kitty 嗰啲就冇,店員都細心咁分咗單,夾埋 $533 正常吖。而今次呢個 Hello Kitty 嘅專題餐廳去到 31/8 就完,以主題餐廳價錢嚟講我覺得唔過份,買個版權都要啦下話。。。

(地址:東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am離島區 #東涌 #반찬앤쿡 #BanchanandCook #hellokitty #火龍果醬炸雞蛋包飯 #蘋果批與牛角包窩夫 #香甜蘋果紅豆奶昔 #醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜 #koreanfood #1am1122 #1ambackup