聽住係長沙灣嘅朋友講,呢間舖成日都排長龍,人龍店梗係要黎試下❗️Gogogogogo‼️🌖巴東牛肉椰漿飯 $68巴東牛肉🐮有咬口得黎又唔會死實實,醬料味道濃郁,啱重口味人士!眼見有辣椒🌶️,但其實完全唔辣,唔食辣嘅朋友可以自己清曬一碟,仲話下次黎食都會考慮再order;椰漿飯嘅椰漿味唔算好濃,但獨立食嘅話係一定食得出椰漿味。🌗烤豬肉串(4串)套餐加配價$18啖啖肉,不過表層油左少少。🌖星洲龍蝦叻沙摻摻 $88本身想叫蝦叻沙,點知鬼掩眼叫左龍蝦🦞叻沙🙈。喇沙味道適中,豆卜吸滿叻沙湯,放入口咬開嘅時候噴湯汁出黎嘅感覺最正😆😆。一份摻摻正常有半隻龍蝦,我地得到半隻龍蝦殼😳,搵勻成碗都唔見有甩左出黎龍蝦肉,唔通係拆碎左d龍蝦肉放入湯中一齊熬湯🤔,問返店員原來舊龍蝦肉真係甩左出,隨即就補返半隻龍蝦比我地勒~~~跟餐仲有咖央多一份,薄薄一層咖央醬加埋厚厚嘅牛油🧈真係極邪惡,好彩四人同行,每人食四份一件,罰惡感先無咁重咋🙈🙈。🌖招牌海南雞飯 $68成碟都起曬骨,食用超方便~~雞胸位置都好軟滑!一啲都唔柴👍🏻。雞皮都幾爽口唔會油淋淋,餐湯好重胡椒味,仲有好多粒無渣蘿蔔。🌖白胡椒肉骨茶 $73肉骨茶有兩大路線

🌖巴東牛肉椰漿飯 $68

🌗烤豬肉串(4串)套餐加配價$18
啖啖肉,不過表層油左少少。

🌖星洲龍蝦叻沙摻摻 $88

🌖招牌海南雞飯 $68

🌖白胡椒肉骨茶 $73
肉骨茶有兩大路線,一款係走藥材,一款走胡椒,睇個名都知呢道係胡椒味重,飲落唔算好辣,反而幾順喉~~
湯以外仲有梗係仲有肉同骨🦴啦!一碗入面有四條一字骨,條條都好易就甩到舊骨出黎,有幾淋就可想而知~

🌖參巴醬通菜 套餐加配價$20
一碗以為好少野但其實份量都足,食極都仲有😀。

🌗凍忌廉咖啡
叫左多奶,所以唔係好分到奶味係來自忌廉定淡奶🙈。淡淡咖啡味得黎唔會太苦,咖啡BB班如我都接受到😬。

🌖椰青
冰涼清甜~~夏天係應該透過心涼一下!

2021-07-09
10 分鐘 (堂食)
$93.5 (晚餐)