2023-08-24
【銅鑼灣瀛豐|帶子刺身放題🌊】今晚嚟到姜濤灣,好想好想食帶子,搵到呢間有帶子刺身嘅放題😋港日泰混合,啱晒近期迷上泰劇嘅我!🎏🇯🇵🇹🇭🎏好耐無食過放題了,已經進化到手機落單,好方便又環保,放題摵A-Z紙仔剔剔剔嘅時代又過去了。🎏刺身船一隻😂刺身新鮮,噴晒煙氣氛澎湃,打卡是必須的。encore推介:蝦🦐、油金魚、吞拿魚。🎏壽司款式好多,但食唔晒只重點出擊,壽司細細粒好可愛,三文魚呢款切到花花咁,勁靚!灸燒左口魚係幾好味。🎏生蠔+帶子+生啤升級左可以任點生蠔和帶子刺身,生啤無限飲!帶子帶子係帶子呀!超開心🥰🥰🥰帶子中間仲夾住咗海膽,雙重滋味!(可惜今晚戰鬥力一般,又戒口唔飲得啤酒,下次一定要再encore !)🎏前菜有「前菜吧」食幾多夾幾多,我係前菜嘅忠粉,推介:八爪魚🐙、海蜇、帶子圍邊、泰式鳳爪。🎏甜品甜品向來都唔係我主打,呢度我最想食嘅係雪糕,有成6款口味,我試咗4款,推介:朱古力、奶茶。🎏熟食泰式食物都幾多選擇,啱晒食熟食又想食放題嘅朋友。一定要食菜啊!炒菜出奇地好食!點好食法?…….我啪咗三碟!推介:所有泰式炒菜!🎏其他食物串燒過吓口癮唔錯呀。炸芝士、炸芋頭丸、炸香蕉。口感最得意係炸
🎏刺身船一隻😂
🎏壽司
🎏生蠔+帶子+生啤
🎏前菜
🎏甜品
🎏熟食
🎏其他食物
串燒過吓口癮唔錯呀。
炸芝士、炸芋頭丸、炸香蕉。
口感最得意係炸香蕉,佢係炸香蕉糕,灰色有層白粉係面果啲香蕉糕呢….細個時成日食,原來炸起又幾好食,煙煙韌韌外脆內軟。
🎏飲品
雪櫃乾淨整潔,飲品種類繁多,罐裝嘅韓國飲品很多選擇,有我平時好鍾意飲嘅蘆薈,同新奇士菠蘿汁,最抵讚係有幾款啤酒都係包埋任飲的,好可惜最近戒緊啤酒🍻。
開心嘅時刻過得好快,兩小時話咁快就過多了。呢間絕對有下次啦!
⛩️瀛豐放題料理專門店
📍銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場3樓