The Place

終於嚟到是次staycation post嘅最終章啦💪💪💪其實我都係有啲俾KitKat主題甜品吸引咗嚟呢度住架🍫👀因為細細個成日食,好鐘意食一行入食自助餐間餐廳已經見到成個甜品area都貼滿KitKat最signature嘅紅白裝飾認真到仲有夾公仔機添😍😍😍講返啲甜品🍨起碼有7,8款用KitKat做嘅甜品仲有原條綠茶白朱古力、70%黑朱古力同牛奶朱古力KitKat可以揀當然你都可以叫職員幫你夾落個牛角包或pancake度整溶佢再食夠曬邪惡呀🥐由於胃仔容量有限只係幫各位試到5款甜品見到個倒轉嘅綠色雪糕筒咁得意立即試試佢🍦但我只係食到無盡嘅「甜」外層啲白朱古力又硬又厚咬一啖已經唔太想食落去啦KitKat 馬卡龍同puff無咩特別極其量只可以話係朱古力味嘅甜品🤣🤣🤣食唔出KitKat嘅特色最好食莫過於個撻仔個外層好鬆化食到粒粒KitKat而啲吉士醬唔會太甜😋😋😋個自助餐除咗甜品果part🦪一般生蠔呀,刺身當然唔少得啲蠔都好新鮮夠蠔味唔係好大隻🦪🦪🦪但唔腥亦無沙喺入面刺身切得好大件好厚整推薦八爪魚🐙鮮甜亦無筋最令我印象深刻居然係啲熱食燒汁雞扒真係一流非常香脆多汁🐔🐓熱辣辣之餘同個燒汁配合得好好

終於嚟到是次staycation post嘅最終章啦💪💪💪
其實我都係有啲俾KitKat主題甜品吸引咗嚟呢度住架🍫👀
因為細細個成日食,好鐘意食

認真到仲有夾公仔機添😍😍😍

講返啲甜品🍨
起碼有7,8款用KitKat做嘅甜品

夠曬邪惡呀🥐

由於胃仔容量有限
只係幫各位試到5款甜品
見到個倒轉嘅綠色雪糕筒咁得意
立即試試佢🍦
但我只係食到無盡嘅「甜」
外層啲白朱古力又硬又厚

最好食莫過於個撻仔
個外層好鬆化
食到粒粒KitKat而啲吉士醬唔會太甜😋😋😋

自助餐除咗甜品果part🦪
一般生蠔呀,刺身當然唔少得

啲蠔都好新鮮夠蠔味

好彩佢地都好有禮貌啫😋

2日staycation之旅就此完結啦記住記住💪💪💪
一定要入住前book好自助餐
我早成個星期都無曬位要check out前先食到
希望我嘅文字可以幫到大家揀一個完美嘅staycation之旅啦!