2024-03-02 263 瀏覽
【葵青區】【烤焗工房】曾經有幾段時間會嚟多啲葵涌廣場呢邊食嘢,包括但不限於掃街。不過令我會過嚟呢邊嘅人同埋事都已經離我而去,因此呢幾年都少咗好多過嚟。有時有嘢都係過嚟做一做就匆匆忙忙咁走,無乜時間好認真咁行吓呢個商場。我好似好耐之前講過自己好欣賞三樓嘅 YUMMY MUMMY,交個心出嚟做生意嘅家庭式經營雪糕店一間。愛屋及烏之下,喺佢哋附近嘅食店有時我都會順便幫襯吓,好似呢間「烤焗工房」,就喺內街舖搬咗出嚟雪糕店隔離喇。有次去食雪糕之前,就想自己個口油啲、熱氣啲,之後先食雪糕會好食啲,所以去叫咗份 $36 嘅「火焰芝士安格斯牛柳粒」嚟食吓。叫嗰陣都預咗咁嘅價錢唔會係啲咩靚牛,不過好似連工展會小食檔質素都不如,有啲失望嘅。不過見佢哋都有啲火槍燒芝士產品,可以畀我吊吓芝士癮。本身想叫牛舌,點知叫錯 $36 嘅牛柳粒,又食一次,冇進步到。另外仲食咗隻 $22 嘅「火焰芝士法蘭克福腸熱狗」,比較平庸,不過價錢唔貴就算了,本身都冇乜要求。。。(地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓33-36號舖)#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodpo

(地址:葵芳葵富路7-11號葵涌廣場3樓33-36號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #hkfood #food #foodporn #instafood #followforfollowback #foodstagram #foodiesofinstagram #love #restaurant #foodblog #eat #1am葵青區 #葵芳 #烤焗工房 #葵涌廣場 #葵廣 #葵廣掃街 #火焰芝士安格斯牛柳粒 #火焰芝士法蘭克福腸熱狗 #1am1308 #1ambackup
2024-02-16