Japanese Premium A5 Wagyu Grill Set$845/per one~✨日本A5和牛刺身 $125(追加) 2個人share每人三塊啱啱好😛,第一塊可以試咗原味先,第二塊加醬油,最後第三塊先加埋Wasabi。每個層次都各有特色😋,生牛肉更加可以食到本身A5和牛的油脂香🐄。~🧀極生牛肉佐帕瑪森起司 生牛肉夠晒嫩滑,配埋上面多到滿瀉嘅芝士好邪惡👿。下面係烘咗嘅吐司,一齊食口感十足,兩三啖就食晒啦👅 。~ 🐮美國牛舌厚切(上舌/中舌) 牛舌夠爽脆,燒到微焦仲帶點炭香,加蔥鹽或者檸檬汁提鮮都超夾👍 。~🥩日本A5和牛牛小排 油脂花紋超靚😍!燒到五至七成熟最正,牛油香爆發👅 。可以配埋蒜頭🧄同昆布鹽一齊食,增加唔同味道層次😚。~ 日本刺身帶子刺身級帶子可以上下煎香中間保持半熟,食落去口感更好😙。帶子食落好鮮甜,我仲另外加咗少少魚子醬喺上面添😝。~ 🧱日本A5和牛月見金磚 呢個真係睇到都見到d油脂分布有幾咁靚仔呀😍。油脂偏重肉質細膩,蘸埋月見蛋漿食仲增加咗滑溜度😚。~ 🍣日本A5和牛海膽卷 海陸雙重享受~和牛片卷上面放上海膽,鮮甜creamy撞埋和牛油香好

~✨日本A5和牛刺身 $125(追加)

~🧀極生牛肉佐帕瑪森起司

~ 🐮美國牛舌厚切(上舌/中舌)

~🥩日本A5和牛牛小排

~ 日本刺身帶子

~ 🧱日本A5和牛月見金磚

~ 🍣日本A5和牛海膽卷
海陸雙重享受~和牛片卷上面放上海膽,鮮甜creamy撞埋和牛油香好有驚喜✨

~ 🥩日本A5和牛夏多布里昂 菲力芯
呢個部位油脂分布冇頭先上述嗰啲咁多,但講牛味一定係呢個😋。炭燒後要冷靜一陣令肉汁可以吸收鎖喺入面🙂‍↕️。所以食嗰陣外層微脆,但入面嘅肉汁依然保留得好好👍🏻。

🐂醬漬封門柳 牛胸腹橫膈肌
以為橫膈肌會韌,點知醃過醬汁超軟嫩😮。甜醬油味同牛香意外地夾😛,作為最後嘅肉類收尾啱啱好~

~ 🍄野菇盛盒
~ 本日蔬菜🥬
店員中間都有幫我哋燒吓蔬菜作為間隔,吸收下油脂冇哂膩口🙂‍↕️。特別鍾意野菇盛盒 ,吸收自製嘅醬汁甜甜地有啲似壽喜燒好好食🤤 。

~ 🍚真理丼 $160(追加)
邪惡收尾!男朋友再追加多個真理丼,不過又真係好吸引嘅😌。和牛蓉,魚子醬,海膽同秘制醬汁 +溫泉蛋撈飯😈,明明好飽但最後都可以成碗清晒🤣。

🍶大雪溪柚子酒(店員推薦)
我哋中間仲有配到幾款清酒,全部飲落去都好清爽,配燒肉一流🥃。另外私心大推!柚子皮清香中和油膩感,甜度比一般柚子酒低更易入口🍊 。