2021-12-06
放假食乜好?同老公Fashion Walk shopping完,經過門口覺得好有氣派,以為淨係食海南雞,原來仲有其他新加坡菜,就决定入去試吓啦。入到餐廳感覺非常有格調,近門口有個酒吧區,再入到另一邊環境偏昏暗好有情調🥰每枱都有蠟燭仔,好似西餐廳咁,但又有中式特色茶具茶壺😆樓底好高,仲有特色吊燈。餐牌都有好多選擇又有套餐,我地比較鐘意散點😊我地選了松露蝦多🍤呢個超好味,比想像中大份🥰炸到金黄色,外皮好香脆,蝦膠好彈牙,黑松露份量都多,整個都好惹味,好好食😋天天海南雞(中份)來到必點啦🐔肉質嫩滑,最驚喜海南雞辣醬🌶夠辣好啱我🔥哪吒鬥海個名夠特別😆其實係海鮮喇沙配拉麵侍應哥哥送上枱已經好吸引,個麵分開上,角度好似凌高咁🤣個喇沙海鮮好大煲(配料有蝦,青口,魷魚,豆卜)喇沙椰香味濃郁帶有咖喱味,所以有些辛辣味道,將拉麵放入喇沙內,加埋入哂味豆卜,又香濃好美味🤤鴛鴦菜花用馬拉盞炒夠哂鑊氣,加上用石鍋上,配埋蝦米同魚仔好香口夠惹味😋香橙蜜桃好濃嘅果味夠哂fresh🤣又夠大杯。整體呢度食物都唔錯,環境座位都感到舒適,侍應都親切友善,值得再來👍
餐牌都有好多選擇又有套餐,我地比較鐘意散點😊我地選了
松露蝦多🍤
呢個超好味,比想像中大份🥰
天天海南雞(中份)
來到必點啦🐔肉質嫩滑,最驚喜海南雞辣醬🌶夠辣好啱我🔥
哪吒鬥海
個名夠特別😆其實係海鮮喇沙配拉麵
鴛鴦菜花
香橙蜜桃
好濃嘅果味夠哂fresh🤣又夠大杯。